Τετάρτη 23 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παραμέρισαν την πλειοψηφία της συναίνεσης

Στο πλευρό των υπόλοιπων εργαζομένων, (χειριστών, διοικητικών, κ.ά.) οι λιμενεργάτες της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην παράδοση του ΣΕΜΠΟ στους ιδιώτες. Μέσα από γενική συνέλευση που έγινε χτες, οι λιμενεργάτες, με 82 ψήφους κατά και 30 υπέρ, απέρριψαν την πρόταση της εργοδοτικής πλειοψηφίας του Σωματείου για αναστολή των κινητοποιήσεων. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά πως η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις διαθέσεις των εργαζομένων. Και δεν κατάφερε να αλλάξει αυτήν την εικόνα, ακόμη και αν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ως «άσο» στο μανίκι κατάπτυστο κείμενο που κυκλοφόρησε ο ΟΛΘ, σύμφωνα με το οποίο θα δεσμευόταν νομικά ότι θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας τους στον ιδιώτη πάροχο, υπό την προϋπόθεση να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι του Λιμανιού δίνουν ταυτόχρονα απάντηση και στους μεγαλοεπιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης που χτες ισχυρίστηκαν ότι 8 στις 10 επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης έχουν επηρεαστεί (αύξηση μεταφορικού κόστους, μείωση τζίρου, κλπ.) από τις κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα, προσπαθούν να υπονομεύσουν τον αγώνα των εργαζομένων, απαιτώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη σύναψη συμβάσεων έργου με εξωτερικούς παρόχους (outsourcing), προκειμένου να εξομαλυνθεί γρήγορα η κατάσταση στον ΟΛΘ.

Το καλοστημένο σχέδιο ανοιχτού - αισχρού εκβιασμού των λιμενεργατών με το οποίο η διοίκηση του ΟΛΘ προσπάθησε να «σπάσει» τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι, καταγγέλλει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν τον αγώνα για να μην παραδοθούν τα λιμάνια στο ιδιωτικό κεφάλαιο και να μεταφέρουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας των λιμανιών στην πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ