Τετάρτη 23 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
1η ΜΑΗ 2008
Μεγάλες οι απαιτήσεις του ταξικού γιορτασμού

Οι μέρες που απομένουν απαιτούν σχέδιο, αποφασιστικότητα και πλατύ άνοιγμα, χωρίς ούτε λεπτό να πάει χαμένο

Το μήνυμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης στέλνει και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία με την αφίσα που εξέδωσε για την 1η του Μάη
Το μήνυμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης στέλνει και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία με την αφίσα που εξέδωσε για την 1η του Μάη
Μια βδομάδα απομένει μέχρι την επόμενη Πέμπτη και τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Τα ταξικά συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα βάζουν στόχο να εκμεταλλευτούν κάθε ώρα από τις επόμενες μέρες, στην προσπάθεια να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα για την 1η του Μάη και τις συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και ένα πλούσιο πρόγραμμα πολύμορφων εκδηλώσεων από Συνδικάτα και Γραμματείες του ΠΑΜΕ, με στόχο να αναδειχτεί στους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες το πραγματικό, ταξικό περιεχόμενο της κορυφαίας αγωνιστικής ημέρας των εργαζομένων. Ομοσπονδίες με μεγάλο αριθμό μεταναστών εργαζομένων, όπως η Ομοσπονδία Οικοδόμων, έχουν ήδη εκδώσει καλέσματα σε διάφορες γλώσσες, καλώντας τους αλλοδαπούς εργαζόμενους σε κοινή δράση με τους Ελληνες συναδέλφους τους.

Η ανάγκη να έχει μεγάλη επιτυχία ο φετινός γιορτασμός γίνεται ακόμα πιο επιτακτική, καθώς η απεργία της Πρωτομαγιάς έρχεται σε συνέχεια των κινητοποιήσεων για τις κλαδικές Συμβάσεις και την Κοινωνική Ασφάλιση, στις οποίες πρωτοστάτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι ταξικές δυνάμεις. Από αυτή την άποψη και με δεδομένες τις δυσκολίες που προκύπτουν από τις αργίες του Πάσχα και τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι την επόμενη Πέμπτη, χρειάζεται σχέδιο, απαιτητικότητα, αποφασιστικότητα και πλατύ άνοιγμα, ώστε περισσότεροι εργαζόμενοι, Ελληνες και μετανάστες, να έρθουν σε επαφή με το κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, σε στεριά και θάλασσα, στις συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων.

Στον Πειραιά, η συγκέντρωση ορίστηκε για τις 11 π.μ. στην πλατεία Κοραή. Στην απεργία της Πρωτομαγιάς συμμετέχουν με αποφάσεις τους ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, κόντρα στην υπονομευτική στάση της ΠΝΟ, που κήρυξε στάση εργασίας για την 1η του Μάη.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Χτες έγινε στην πόλη διευρυμένη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με στόχο τον προγραμματισμό της δράσης μέχρι και τη μέρα της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ