Τετάρτη 23 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πέρασε τα σύνορα η αλληλεγγύη

Το όργιο τρομοκρατίας καταγγέλλει μεταξύ άλλων, το Περιφερειακό Γραφείο Ασίας-Ειρηνικού της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας

Μήνυμα ενίσχυσης της διεθνιστικής αλληλεγγύης των εργαζομένων από κάθε χώρα, στέλνει με ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Γραφείο Ασίας-Ειρηνικού της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), καταγγέλλοντας την αντιμετώπιση των μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας, ζητώντας «οι μισθοί κι οι συνθήκες δουλειάς να βελτιωθούν σύμφωνα με την αρχή "ίση αμοιβή για ίση δουλειά"» και τονίζοντας ότι τα συνδικάτα της περιοχής θα αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Στο πλευρό των κολίγων της Ηλείας στέκεται με ανακοίνωσή της και η CITU (Ενωση Συνδικάτων Ινδίας), καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα απέναντι στη στάση των μεγαλοπαραγωγών.

«Ο κοινός ταξικός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών τσάκισε την τρομοκρατία, έφερε αύξηση στο μεροκάματο. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος: κοινός αγώνας ενάντια στον κοινό αντίπαλο», σημειώνει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου. Την οργή και την αγανάκτηση των εργαζόμενων της περιοχής για τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής σε Ελληνες και μετανάστες εργάτες εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, όπως και ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων Ζακύνθου, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση Εφοριακών» και το προσωρινό ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ζακύνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ