Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Νέες καταδίκες αγροτών

Σε 20 μέρες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν άλλοι 26 αγρότες στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας, επειδή συμμετείχαν στις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Συγκεκριμένα, οι αγρότες καταδικάστηκαν με την κατηγορία «της παρακώλυσης των συγκοινωνιών» κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του 1995.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα που οι δίκες διεξάγονται στα εφετεία, οι αγρότες που καταδικάζονται, αναγκάζονται να πληρώνουν τα δικαστικά έξοδα και να εξαγοράζουν την ποινή τους, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε οικονομική εξόντωση, αν συνυπολογιστεί ότι ο καθένας μπορεί να «κουβαλά» δύο, τρεις ή και περισσότερες καταδίκες για το ίδιο «αδίκημα».

Οι νέες καταδίκες αγωνιστών αγροτών «έρχονται» σε μια περίοδο που οι αγρότες της Θεσσαλίας συντονίζουν την αγωνιστική δράση τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ και στόχο έχουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημά τους.

Ωστόσο, οι Θεσσαλοί αγρότες προειδοποιούν την κυβέρνηση και όλους όσοι στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους πιο δυναμικά και η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν πρόκειται να κάμψει το αγωνιστικό τους φρόνημα. Και προετοιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς για την επιτυχία των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν με ενημερωτικές, προειδοποιητικές συγκεντρώσεις σε χωριά και επαρχιακές πόλεις της περιοχής, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη εκπροσώπων Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, που έγινε στις 16 Σεπτέμβρη στον Παλαμά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ