Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΩΝ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
«Διψούν» για λύσεις στα προβλήματα

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Μαστοροχωρίων Κόνιτσας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, όπως επισημαίνεται σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ ΣπύροςΣτριφτάρης και ΠαναγιώτηςΚοσιώνης.

«Εκτός από τα μεγάλα προβλήματα της κτηνοτροφίας (χαμηλές τιμές προϊόντων και επιδοτήσεις, περιορισμοί στον αριθμό των ζώων, ποσοστώσεις κλπ.) - τονίζεται στην Ερώτηση του Κόμματος - υπάρχουν και προβλήματα που ταλαιπωρούν και τους κτηνοτρόφους και τα ζώα, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν λυθεί.

Ενα τέτοιο πρόβλημα είναι και η έλλειψη ποτίστρας - ενώ υπάρχει νερό - στο χωριό Οξιά Μαστοροχωρίων και στη θέση "Λιούκο". Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, τα 100 βοοειδή και τα 1.500 αιγοπρόβατα δεν ποτίζονται, με αποτέλεσμα να μειώνεται και η παραγωγή τους σε κρέας και γάλα και οι λιγοστοί κτηνοτρόφοι να κοπιάζουν για να εξασφαλίσουν την επιβίωση των ζώων τους».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας αν θα λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα των κτηνοτρόφων της Οξιάς Μαστοροχωρίων. Ζητούν επίσης ενημέρωση από τον υπουργό για το τι δυσκολίες υπάρχουν και το πρόβλημα δε λύθηκε μέχρι σήμερα, παρά τις εκκλήσεις και τις διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ