Πέμπτη 24 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στην Εργατική Εστία

Οι ελλείψεις σε προσωπικό δυσκολεύουν αφάνταστα την εξυπηρέτηση των δικαιούχων από την Εργατική Εστία

Eurokinissi

Οι ελλείψεις σε προσωπικό δυσκολεύουν αφάνταστα την εξυπηρέτηση των δικαιούχων από την Εργατική Εστία
ΕΡΩΤΗΣΗ προς την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με θέμα τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας της Εργατικής Εστίας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Δήμος Κουμπούρης, Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Μαυρίκος. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές, σημειώνουν:

«Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, που άμεσα πρέπει να λυθούν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων εισιτηρίων κοινωνικού τουρισμού και των άλλων παροχών, ιδιαίτερα τώρα που παρέχει και τις αντίστοιχες υπηρεσίες και στους δικαιούχους του ΟΓΑ.

Οσο αφορά στην Τεχνική Υπηρεσία, έχουν να προσληφθούν μηχανικοί αρχιτέκτονες από το 1985, ενώ αρκετοί συνταξιοδοτούνται χωρίς να αναπληρώνονται οι θέσεις, με αποτέλεσμα, για εκείνους που μένουν πίσω, ο όγκος δουλειάς να είναι τεράστιος και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι πολλοί διαγωνισμοί δίνονται σε ιδιώτες λόγω έλλειψης προσωπικού.

Επιπλέον η ελλιπής χρηματοδότηση και οι συσσωρευμένες οφειλές των προηγούμενων χρόνων από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ, δημιουργούν εμπόδια στην κατάθεση ενός εύρωστου προϋπολογισμού, ο οποίος θα εξασφάλιζε το προσωπικό και τους πόρους για ένα πρόγραμμα παροχών στους δικαιούχους της εργατικής εστίας. Ενώ θα έκανε δυνατό και ένα δυναμικό πρόγραμμα ανοικοδόμησης το οποίο επίσης κρίνεται αναγκαίο, για την ανέγερση νέων κτιρίων, εργατικών κέντρων, βρεφονηπιακών σταθμών κ.ά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυβέρνηση

-- Αν θα προσλάβει άμεσα μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη όλων των παραπάνω ελλείψεων για τη λειτουργία της Εργατικής Εστίας.

-- Σε τι ποσό ανέρχονται οι οφειλές ΙΚΑ και ΟΑΕΔ προς τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας και τι μέτρα θα παρθούν για την είσπραξή τους;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ανασυσταθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας (2017-06-15 00:00:00.0)
Συζητήθηκε η Ερώτηση του ΚΚΕ (2012-03-03 00:00:00.0)
Διαρκής και σκανδαλώδης η οικονομική του αιμορραγία (2010-09-25 00:00:00.0)
Να πάψει ο ΟΑΕΔ να είναι παραμάγαζο της εργοδοσίας (2010-01-20 00:00:00.0)
Απαντούν στην εξαθλίωση και την κοροϊδία (2010-01-13 00:00:00.0)
Μειώνει τα παιδιά στο σταθμό (2003-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ