Σάββατο 3 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οσα δε φτάνει η αλεπού...

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Κάπως έτσι και ο Δ. Στρατούλης, στέλεχος του ΣΥΝ, μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν την Πρωτομαγιά στο Πεδίον του Αρεως, δήλωσε: «(...) μας προβλημάτιζε πάρα πολύ ότι και οι τρεις συγκεντρώσεις που έγιναν χτες στην Αθήνα ήταν πολύ πίσω από τις ανάγκες και έδιναν μια εικόνα απομαζικοποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος». Το σωστό θα ήταν να μιλήσει για την αναιμική συγκέντρωση όπου συμμετείχαν οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο Πεδίον του Αρεως. Γιατί κάποια άλλη που έγινε στο Σύνταγμα, απ' το ΠΑΜΕ, ήταν μαζικότατη.

Δεν ήταν όμως ο μόνος προβληματισμός τους αυτός. Οπως είπε ο Δ. Στρατούλης, προβληματίστηκαν και ως προς το γιατί στην Αθήνα να υπάρχουν ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Προσποιητή άγνοια. Γνωρίζουν καλά το γιατί. Οπως το γνωρίζουν και οι εργάτες που τους γύρισαν την πλάτη μια ακόμα φορά. Τελεία και παύλα, το ΠΑΜΕ δεν πάει στις συγκεντρώσεις με τους εργοδότες και τους εκπροσώπους τους. Η ενότητα που επιδιώκει είναι ενότητα ταξική.

Και κάτι ακόμα. Ο Δ. Στρατούλης διέψευσε κατηγορηματικά ότι οι κροτίδες, τα μπουκαλάκια και τα κουλούρια εκτοξεύτηκαν από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δε θα κάνει πεδίο μάχης το συνδικαλιστικό κίνημα με το ΠΑΣΟΚ για το ποιος από τους δύο θα έχει την ηγεμονία να αντιπολιτεύεται στη ΝΔ»! Το μήνυμα σαφές. Μάλλον το έλαβε το ΠΑΣΟΚ και η ΠΑΣΚΕ. Τέλος καλό, όλα καλά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ