Σάββατο 3 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ: «Παρά τις προβλέψεις για μικρή συμμετοχή, η χθεσινή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ικανοποιητική σε σχέση με αντίστοιχες εκδηλώσεις» (η εκτίμηση για τη συγκέντρωση στη ΓΣΕΕ / στην ΑΥΓΗ).

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ: «Το ΠΑΜΕ κατάφερε να έχει πιο μαζική συγκέντρωση, αλλά απέτυχε να συνεγείρει τις μάζες» (η εκτίμηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ: «Η αμφισβήτηση της συνδικαλιστικής ηγεσίας, οι παρατεινόμενες πασχαλινές διακοπές, μια αίσθηση ματαιότητας των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων σαν ένα καθεστώς κοινοβουλευτικής δικτατορίας κατά τη διάρκεια της θητείας της βουλής, η έλλειψη εφικτής εναλλακτικής λύσης σε σύστημα κεφαλαιοκρατικής παγκοσμιοποίησης και ευρωπαϊκής επιχειρηματικής ένωσης, εξηγούν, ίσως, την αποστασιοποίηση της λαϊκής βάσης» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ: «Ο Αλέξης κατέβηκε στη χθεσινή πορεία με "λουκ" Τζέιμς Ντιν» (η καταγραφή στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έριξε το βάρος του μηνύματός του σε θέματα οικονομίας, ακρίβειας, ανεργίας, εισοδήματος, σε θέματα δηλαδή της καθημερινότητας του πολίτη (...) αφού θεωρεί ότι αυτά θα κρίνουν την τύχη της κυβέρνησης» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: «Η ακρίβεια στις τιμές των προϊόντων είναι το πεδίο που θα κινηθεί το επόμενο διάστημα ο ΣΥΝ» (η είδηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ: «Να μπει τέλος στην ασύμμετρη προσαρμογή των επιτοκίων των καταναλωτικών δανείων και των πιστωτικών καρτών. Να ακολουθείται η πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» (η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να ελαφρυνθούν τα νοικοκυριά / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

ΚΡΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: «Φοβάμαι ότι συμβαίνει κάτι πιο επικίνδυνο: οι πολίτες έχουν παραιτηθεί. Εχουν πεισθεί ότι όλα θα γίνουν γι' αυτούς χωρίς αυτούς και είναι έτοιμοι για τα χειρότερα» (ο Γ. Πολίτης στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ