Σάββατο 3 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Βράβευση του Κόμματος για την αλληλεγγύη του στο Νησί της Επανάστασης

Συνάντηση με τον Ραούλ Κάστρο, Πρόεδρο της Κούβας, είχε την Πρωτομαγιά η Αλέκα Παπαρήγα

Πολύμορφη είναι η δραστηριότητα της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Κούβα, με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και τη συμμετοχή του Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλους του ΠΓ, και της Δέσποινας Μάρκου, συνεργάτιδας του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Χτες πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο μνημείο του Χοσέ Μαρτί όπου με απόφαση του Κρατικού Συμβουλίου, που φέρει την υπογραφή του Προέδρου του και Β΄ Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, Ραούλ Κάστρο, βραβεύτηκε το ΚΚΕ και η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα για την προσφορά τους στην αλληλεγγύη και στη στήριξη της Κούβας. Στην εκδήλωση διαβάστηκε απόφαση του Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP) και μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι μετά τη συμμετοχή της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στη μαζική πρωτομαγιάτικη εκδήλωση και διαδήλωση στην Αβάνα και τη συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με τον Κουβανό Πρόεδρο, Ραούλ Κάστρο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης εκδήλωση της Ομοσπονδίας Εργατών της Κούβας (CTC) όπου τιμήθηκαν με το Μετάλλιο του Ηρωα της Εργασίας, από το κράτος και το ΚΚ Κούβας, 38 εργαζόμενοι και 2 κολεκτίβες για την πρωτοποριακή τους δουλειά στη σοσιαλιστική κοινωνία.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία μετά τις συναντήσεις μεταξύ άλλων, με τον Κουβανό υπουργό Εξωτερικών, Φελίπε Πέρες Ρόκε και τον πρόεδρο της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης Λαϊκής Εξουσίας Ρικάρντο Αλαρκόν, συναντήθηκε χτες με τον Χοσέ Ματσάδο Βεντούρα, Α΄ Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Κούβας. Επίσης, χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Γκράνμα», όργανο της ΚΕ του ΚΚΚ, όπως επίσης και στην κουβανική τηλεόραση.

Η αντιπροσωπεία αναχώρησε χτες το βράδυ για την πόλη Πινάρ Ντελ Ρίο όπου αναμένεται να γίνουν συναντήσεις με Επιτροπές Υπεράσπισης της Επανάστασης, να επισκεφθεί αγροτικό συνεταιρισμό και άλλους χώρους και να συναντηθεί με την τοπική οργάνωση και τα στελέχη του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ