Σάββατο 3 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Δυναμική διαμαρτυρία για τις αυξήσεις στα εισιτήρια

Ο υπουργός Μεταφορών αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών, οι οποίοι εισέβαλαν στο προαύλιο παρά την προσπάθεια της Αστυνομίας να τους εμποδίσει

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εισβάλλουν στο υπουργείο Μεταφορών
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εισβάλλουν στο υπουργείο Μεταφορών
Με την υπόσχεση - δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα τους βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, με αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή της πολιτική, αποχώρησαν χτες από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων της Αθήνας, μετά την άρνηση του υπουργού, Κ. Χατζηδάκη, να τους δεχτεί.

Την πρωτοβουλία για τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας πήρε η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, για να καταγγείλει και μ' αυτό τον τρόπο τις αυξήσεις που επέβαλε η κυβέρνηση στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, αλλά και αυτές που γίνονται καθημερινά στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Αυξήσεις που πλήττουν και φέρνουν σε απόγνωση την εργατική - λαϊκή οικογένεια και χειροτερεύουν παραπέρα τη θέση της, σε συνδυασμό με την απαράδεκτη και κατάπτυστη αύξηση του ενός ευρώ τη μέρα που υπέγραψε η ΓΣΕΕ.

Η παράσταση διαμαρτυρίας ήταν προγραμματισμένη για χτες στις 11 π.μ., στο υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών, στο Χολαργό. Με την άφιξη της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ, άνδρες της Αστυνομίας έκλεισαν ερμητικά τις μέχρι τότε ορθάνοιχτες πόρτες του υπουργείου, απαγορεύοντας την είσοδο σε συνδικαλιστές και δημοσιογράφους. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ απαίτησαν να ανοίξουν οι πόρτες, να τους επιτραπεί η είσοδος και να συναντήσουν τον υπουργό.

Οταν το αίτημά τους δεν έγινε αποδεκτό, με μια αιφνιδιαστική κίνηση οι συνδικαλιστές σκαρφάλωσαν στα κάγκελα και βρέθηκαν στο προαύλιο του υπουργείου. Κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες, εμφανίστηκε εντεταλμένος του Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος διαμήνυσε ότι ο υπουργός βρίσκεται σε σύσκεψη και αδυνατεί να συναντήσει την αντιπροσωπεία. Καταγγέλλοντας ότι «οι πόρτες του υπουργείου είναι ορθάνοιχτες και στρωμένες με χαλιά όταν έρχονται οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, αλλά κλείνουν ερμητικά όταν πρόκειται να μπουν εκλεγμένοι εκπρόσωποι δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων», οι συνδικαλιστές αποχώρησαν από το υπουργείο.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και καλεί τους εργαζόμενους να πουν ΟΧΙ στις απαράδεκτες αυξήσεις, να διεκδικήσουν δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς τις πρωινές ώρες, να διεκδικήσουν δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους, τους μαθητές, τους φοιτητές, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους για σύγχρονες, δημόσιες και φτηνές συγκοινωνίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών (2023-01-27 00:00:00.0)
Να μην περάσει το ηλεκτρονικό φακέλωμα της συνδικαλιστικής δράσης (2022-05-11 00:00:00.0)
«Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή, έξω από την Ελλάδα οι ΝΑΤΟικοί!» (2022-02-22 00:00:00.0)
Ιδια στρατηγική με τη ΝΔ (2008-08-14 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για τις αυξήσεις στα εισιτήρια (2008-02-15 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για τις αυξήσεις στα εισιτήρια (2008-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ