Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Διαμαρτυρία για τις αυξήσεις στα εισιτήρια

Αντιπροσωπεία των ταξικών δυνάμεων συναντήθηκε χτες με τον υπουργό Μεταφορών

Τις απαράδεκτες αυξήσεις - «χαράτσια» στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, που πλήττουν ακόμα περισσότερο το πενιχρό λαϊκό εισόδημα, κατήγγειλαν χτες το πρωί εκπρόσωποι των ταξικών συνδικάτων και η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, σε συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Κ. Χατζηδάκη. Αν και οι συνδικαλιστές είχαν ειδοποιήσει για την επίσκεψή τους, την αντιπροσωπεία «υποδέχτηκαν» οι αστυνομικές δυνάμεις και μόνο μετά από πιέσεις ο υπουργός δέχτηκε τελικά να συναντήσει τους συνδικαλιστές.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ κατέθεσαν υπόμνημα με το οποίο μεταξύ άλλων ζητούν να μην επιβληθούν οι απαράδεκτες αυξήσεις, δωρεάν μετακίνηση στα ΜΜΜ τις πρωινές ώρες και φτηνό εισιτήριο για τις υπόλοιπες ώρες, δωρεάν μετακίνηση για τους άνεργους, τους μαθητές, τους φοιτητές, σύγχρονες δημόσιες, δωρεάν και φτηνές συγκοινωνίες. Τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος φέρνει με Ερώτηση και στη Βουλή το ΚΚΕ, απαιτώντας να παρθούν πίσω οι αυξήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Στη χτεσινή συνάντηση, ο υπουργός υπερασπίστηκε τις αυξήσεις, ενώ στα αιτήματα που διατύπωσε το ΠΑΜΕ αντέτεινε την «έλλειψη χρημάτων», επιβεβαιώνοντας ότι για τις λαϊκές ανάγκες δεν περισσεύει φράγκο, σε αντίθεση με την εξυπηρέτηση των εργοδοτικών κερδών. Μετά τη συνάντηση, ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κατήγγειλε τις αυξήσεις, που φτάνουν έως και 150%, ενώ εξέφρασε και την αντίθεση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στις ιδιωτικοποιήσεις στις μεταφορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ