Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑ
Πετυχημένη μάχη σε στεριά και θάλασσα

Μαζική η συγκέντρωση και η πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

Στιγμιότυπο από την πορεία στον Πειραιά
Στιγμιότυπο από την πορεία στον Πειραιά
Χιλιάδες απεργοί από τους περισσότερους και μεγαλύτερους εργασιακούς χώρους του Πειραιά, από τα εργοστάσια, τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, τα καράβια, το λιμάνι και τα γιαπιά, μέχρι το εμπόριο, τις ναυτιλιακές εταιρείες, τους δήμους της Πειραιώτικης περιφέρειας, ακόμα και της Πλοηγικής Υπηρεσίας του ΥΕΝ, κατέκλυσαν την Τετάρτη το πρωί την πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού της πόλης, συγκροτώντας μια μεγάλη συγκέντρωση που εξελίχθηκε σε μια ιδιαίτερα μαχητική πορεία στους δρόμους γύρω από το λιμάνι, με σταθμό το κεντρικό κτίριο του ΟΛΠ.

Τα συγκροτημένα μαζικά μπλοκ - ορισμένα από αυτά, όπως των οδηγών και τεχνικών του Δήμου Πειραιά, έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους - τα δεκάδες πανό, καθένα από αυτά και μια «σφυριά» στην αντιλαϊκή πολιτική και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι αμέτρητες σημαίες του ΠΑΜΕ, έδειξαν ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι του Πειραιά συναντιούνται με τις ταξικές δυνάμεις. Τον πρώτο λόγο είχε και προχτές η νέα βάρδια της εργατικής τάξης, οι εργαζόμενοι νέοι και νέες. Μαζί μ' αυτούς, φοιτητές και σπουδαστές, οι οποίοι από τα χαράματα ήταν στο πόδι, πλαισιώνοντας μαζικά τις ομάδες περιφρούρησης. Μάχη που δόθηκε με αποφασιστικότητα, τσακίζοντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ όπως της αλυσίδας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων Μάκης Κυριακόπουλος, η Μαρία Ζαχαρία μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό και του ΕΚ Πειραιά. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στην ελαιουργοσαπουνοποιία και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Νίκος Ξουράφης. Να σημειωθεί ότι, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Ν. Αναστασόπουλος είχε αποδεχτεί το αίτημα της αντιπροσωπείας των απεργών για επίδοση ψηφίσματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, όταν έφτασε εκεί η πορεία, τους απεργούς περίμεναν ισχυρές δυνάμεις καταστολής!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ