Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ - ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ
Παιχνίδια στην πλάτη των καθαριστριών

Επίσχεση εργασίας από χτες και δυναμική παρέμβαση από τις ταξικές δυνάμεις

Παιχνίδια με τις θέσεις εργασίας και το μεροκάματο 64 καθαριστριών και καθαριστών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, οι οποίοι από χτες προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας για το δικαίωμα στη σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα, παίζουν οι εργολάβοι καθαριότητας και η διοίκηση του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα, η σύμβαση της εταιρείας καθαρισμού (ιδιοκτησίας Γκιώνη) με το Πολυτεχνείο έχει λήξει, ωστόσο ο εργολάβος συνεχίζει να απασχολεί τις εργαζόμενες και μάλιστα απλήρωτες από τον Γενάρη. Ταυτόχρονα η διοίκηση του Πολυτεχνείου προχώρησε «εν κρυπτώ» στην υπογραφή σύμβασης με νέα εταιρεία καθαρισμού (ιδιοκτησίας Ρεντζεπέρη).

Χτες παρουσία συνδικαλιστών του Συνδικάτου Καθαριστριών και Καθαριστών Αθήνας, της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, της Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ Πολυτεχνείου και φοιτητών της ΠΚΣ πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων όπου και αποφασίστηκε η επίσχεση εργασίας. Σε συνάντηση με τον αντιπρύτανη Γ. Σπαθή (στέλεχος του ΣΥΝ), ο τελευταίος προκλητικά δήλωσε ότι δε μιλάει με συνδικαλιστές! Μετά την αποφασιστική παρέμβαση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ αναγκάστηκε να ανακαλέσει τα όσα είχε δηλώσει και συναντήθηκε μαζί τους.

Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν όλο αυτό το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων, καθώς και τις σοβαρότατες ευθύνες της Πρυτανείας που όχι μόνο συναινεί να αναλαμβάνουν ιδιώτες εργολάβοι την καθαριότητα του Πολυτεχνείου, αλλά να κάνει και τα στραβά μάτια μπροστά στην εξόφθαλμη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Ξεκαθάρισαν δε, ότι δε θα κάνουν βήμα πίσω και μέχρι να ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματα των εργαζομένων.

Προχτές, μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, ο νέος εργολάβος ειδοποιούσε εργαζόμενες να πάνε να υπογράψουν πρόσληψη, όταν οι εργαζόμενες δεν έχουν απολυθεί και αποζημιωθεί από τον προηγούμενο εργολάβο. Την ίδια μέρα απεργοί, κατά τη διάρκεια περιφρούρησης της απεργίας, ανακάλυψαν κλειδωμένες (!) καθαρίστριες στο κτίριο της διοίκησης, με ευθύνη της Πρυτανείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ