Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πολιτικοποίηση της εργατικής λαϊκής πάλης

Σε ανακοίνωση για την προχτεσινή απεργία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ απευθύνει θερμό ταξικό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους εργάτες και τις εργάτριες που συμμετείχαν στην απεργία στις 13 Φλεβάρη. Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία, σε συνδυασμό με τις μεγάλες μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιήθηκαν σε 63 πόλεις της χώρας, στέλνουν αισιόδοξο μήνυμα, αναδεικνύουν τη δυνατότητα και την ανάγκη για κλιμάκωση και πολιτικοποίηση της εργατικής λαϊκής πάλης, κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να προϋπαντήσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ με ταξική συσπείρωση και αντεπίθεση σε κάθε εργασιακό χώρο. Το εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί να αποκρούσει και να ανατρέψει τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να διεκδικήσει πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα μόνο με τη γραμμή της ανυπακοής και της αντιπαράθεσης με τον "ευρωμονόδρομο" του κεφαλαίου.

Ο αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα όταν συνδυάζεται η μαζική αγωνιστική δράση σε κάθε χώρο δουλειάς με αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, σε βάρος των κομμάτων που υπηρετούν τον "ευρωμονόδρομο"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ