Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Με μεγαλύτερη απαιτητικότητα κλιμακώνουμε τον αγώνα

Μετά την επιτυχημένη απεργιακή μάχη της Τετάρτης, οι ταξικές Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα συνεδριάζουν έκτακτα για να αποφασίσουν νέα απεργία

Το απεργιακό μήνυμα που έστειλαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Κανείς δεν μπορεί να το αγνοήσει, να το παρερμηνεύσει: Κλιμάκωση τώρα! Μπροστά στην τελική αναμέτρηση για το Ασφαλιστικό, που τυπικά ξεκινάει σήμερα, με την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή. Μπροστά στην ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης από την κυβέρνηση και τους εργοδότες, σε συνέχεια των προηγούμενων νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μπροστά στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς και τα μεροκάματα, με δοσμένη την επιθετικότητα των βιομηχάνων και τη συναινετική στάση της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον πολύμηνο αγώνα. Οπως άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του και σ' αυτή την απεργιακή αναμέτρηση. Το επιβεβαιώνουν οι δεκάδες χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι που συμμετείχαν στις 63 απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα. Το μαρτυρά η ανταπόκριση των εργαζόμενων στο απεργιακό κάλεσμα που απηύθυναν όλες τις προηγούμενες μέρες οι ταξικές δυνάμεις, στους τόπους δουλειάς και τις συνοικίες. Δίνοντας τη μάχη για τη συγκρότηση Απεργιακών Επιτροπών και Επιτροπών Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση. Οργανώνοντας συλλαλητήρια και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις. Το δείχνουν, ακόμα, οι νέοι εργάτες και υπάλληλοι που έκαναν το βήμα και γράφτηκαν στο σωματείο τους, στις εκατοντάδες απεργιακές φρουρές που το ΠΑΜΕ συγκρότησε σε όλη τη χώρα.

Ηταν αυτή η δράση, με τις όποιες αδυναμίες και ελλείψεις, που έδωσε ώθηση στην απεργία, συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία της. Από την επόμενη κιόλας μέρα, η απαιτητικότητα μεγαλώνει. Για τον κάθε εργαζόμενο που αντιλαμβάνεται ότι η μάχη για την Κοινωνική Ασφάλιση που τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, θα καθορίσει τη ζωή του ίδιου και των παιδιών του για τα επόμενα χρόνια. Οτι θα χειροτερεύσουν οι όροι που εργάζεται και ζει η οικογένειά του, αν ο ίδιος με την πάλη του δεν παρέμβει με τρόπο καθοριστικό στις εξελίξεις. Οτι είναι μια μάχη που πρέπει να δοθεί χωρίς καμιά διακοπή, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα, σθένος και αποφασιστικότητα. Με ακόμα πιο ξεκάθαρο προσανατολισμό από τους εργατοϋπαλλήλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να καταργηθούν οι νόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να καθορίσουν πιο καθαρά το διεκδικητικό αγώνα οι σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Αυτό είναι το τρίπτυχο των στόχων πάλης, που όσο πιο πλατιά υιοθετείται, τόσο θα πολλαπλασιάζεται η δυναμική του αγώνα. Τόσο θα δυσκολεύεται η κυβέρνηση, θα υποχρεώνεται σε υποχωρήσεις. Αυτή είναι η πρόταση που το ΠΑΜΕ συζητάει πλατιά με την εργατική τάξη, κερδίζοντας νέες συνειδήσεις. Στην κατεύθυνση της αναγκαίας όσο ποτέ κλιμάκωσης με αυτό ακριβώς το περιεχόμενο, οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεδριάζουν έκτακτα για να αποφασίσουν την απεργιακή συνέχιση του αγώνα. Ενώ σήμερα, η ΔΑΣ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, θέτουν το ίδιο θέμα στη ΓΣΕΕ.

Σ' αυτόν τον αγώνα, στις μάχες που έρχονται, δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Από σήμερα, όλοι στους τόπους δουλειάς και στους δρόμους. Για να φτάσει παντού το μήνυμα του ξεσηκωμού. Για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ταξικό μέτωπο της αντίστασης και της διεκδίκησης, που συγκρούεται με το κεφάλαιο και τα κόμματά του, τα στηρίγματα και τους εκπροσώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Σ' αυτή την αγωνιστική κορύφωση, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι κνίτες και οι κνίτισσες, έχουν το δικό τους ιδιαίτερο και πρωτοπόρο ρόλο. Εχουν αναλάβει το σοβαρό καθήκον να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, να πρωτοστατήσουν παντού. Με αισιοδοξία και πίστη στη δύναμη και το δίκιο της τάξης μας, προχωράμε μπροστά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ