Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χιλιάδες αντάμωσαν ξανά στους δρόμους

Η μεγάλη συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ κατέληξε στο Λιμάνι, διαδηλώνοντας την αντίθεση του λαού στην παράδοση του ΣΕΜΠΟ στις πολυεθνικές

Μεγάλη σε όγκο η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Μεγάλη σε όγκο η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Στο δρόμο του ταξικού αγώνα, στην πάλη για Κοινωνική Ασφάλιση, μισθούς και συντάξεις αντίστοιχες των αναγκών τους, για ανάπτυξη με γνώμονα τα συμφέροντα του λαού και του τόπου, αντάμωσαν χιλιάδες άνθρωποι που πήραν το δρόμο για το απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Εργάτες και υπάλληλοι από τα εργοστάσια, τα γραφεία, τα γιαπιά, κάθε εργασιακό χώρο, απόμαχοι της δουλειάς, ξεκληρισμένοι αγρότες, μικρομεσαίοι της πόλης με τη θηλιά των μονοπωλίων γύρω από το λαιμό, γυναίκες και νέοι χωρίς μέλλον, συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Επιβεβαίωσαν ότι γίνονται ολοένα και περισσότεροι όσοι παίρνουν τη θέση τους στο μετερίζι της ταξικής πάλης.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Πέτρος Μυλωνάς, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στην ΠΕΠΣΙ ΚΟΛΑ Θεσσαλονίκης και ο Γιώργος Σουμελίδης πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις Ψυχοκοινωνικές δομές. Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ΓΓ του ΕΚΘ, μίλησε εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα: «Η οργή και η αγανάκτηση να γίνει δύναμη αγώνα, πολιτική πράξη ανατροπής. Να χτυπήσουμε το θεριό του κεφαλαίου στην καρδιά του, την εξουσία του».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, η οποία κατέληξε στο Λιμάνι, που βγήκε στο σφυρί επί ΠΑΣΟΚ και σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ ολοκληρώνει την παράδοσή του στους μονοπωλιακούς ομίλους. Οι χιλιάδες απεργοί διαδηλωτές δήλωσαν την απαίτησή τους να σταματήσει το ξεπούλημα του ΣΕΜΠΟ, να μπει τέρμα στην εκποίηση της λαϊκής περιουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ