Τρίτη 6 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Οι εργαζόμενοι κατέλαβαν το δημαρχείο

Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Στο πλευρό τους το Συντονιστικό των ΟΤΑ και οι αγωνιστικές δημοτικές παρατάξεις της περιοχής

Από τη χτεσινή κατάληψη του δημαρχείου
Από τη χτεσινή κατάληψη του δημαρχείου
Σε κατάληψη του δημαρχείου προχώρησαν χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι στο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας Ηρακλείου Αττικής, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες. Αίτημά τους είναι να κλείσει η δημοτική επιχείρηση, να γίνει μεταφορά του προσωπικού και του αντικειμένου της στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους (ο δήμος τους χρωστά αυτή τη φορά μέχρι και τριάμισι μηνιάτικα), δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι απαντούν στον εμπαιγμό και στους εκβιασμούς της δημοτικής αρχής (ΝΔ), η οποία χτες, σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, απείλησε ότι για να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει πρώτα να εγκαταλείψουν το δίκαιο αγώνα τους και να γυρίσουν στη δουλειά.

Οι εργαζόμενοι εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μη έγκαιρης καταβολής των δεδουλευμένων και της εργασιακής ανασφάλειας, ως αποτέλεσμα της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης κοινωνικών τομέων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πολιτική που υποστηρίζουν και προωθούν οι δημοτικές αρχές του δικομματισμού και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, οι γονείς καλούνται να καταβάλλουν τροφεία στη συγκεκριμένη Δημοτική Επιχείρηση μέχρι και 280 ευρώ το μήνα. Την ίδια ώρα, η δημοτική αρχή επιδιώκει τη μετατροπή της δημοτικής επιχείρησης σε κοινωφελή, για να αποκτήσει τη δυνατότητα να απολύσει τους εργαζόμενους ανά πάσα στιγμή.

Οι εργαζόμενοι, που για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες βρίσκονται σε κινητοποίηση (επίσχεση εργασίας από τον περασμένο Φλεβάρη, κατάληψη του σταθμού πριν από το Πάσχα), είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημά τους. Χτες στο πλευρό τους βρέθηκαν η Αριστέα Δρίβα, από τη Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα μαζικών φορέων Ηρακλείου για δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή και οι Βασίλης Λυκούρας και Παναγιώτης Τσουκαλάς, επικεφαλής των αγωνιστικών δημοτικών παρατάξεων σε Ν. Ηράκλειο και Ν. Ιωνία αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα το ΚΚΕ έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή τρεις Ερωτήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ