Τρίτη 6 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να αποδοθούν ευθύνες για τις δολοφονικές επιθέσεις

Τη συγκάλυψη από την Αστυνομία και την Εισαγγελία, της δολοφονικής επίθεσης στη Νέα Μανωλάδα από μεγαλοκαλλιεργητές της φράουλας και των μπιστικών τους σε βάρος τριών στελεχών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, καταγγέλλει με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

«Οι μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας - σημειώνεται - που ξεσηκώθηκαν για να διεκδικήσουν τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, μαζί με τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους, δε βρέθηκαν αντιμέτωποι μόνο με τις δολοφονικές επιθέσεις και επιδρομές των μπράβων των μεγαλοκαλλιεργητών φράουλας, αλλά και με την προκλητική ανοχή των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών της περιοχής.

Η Αστυνομία και οι εισαγγελείς που επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο στην προληπτική καταστολή των κινητοποιήσεων του λαού και της νεολαίας, έκαναν τα στραβά μάτια στη Μανωλάδα, δεν πήραν μέτρα για την προστασία Ελλήνων και ξένων αγωνιστών, παρόλο που τους ζητήθηκε, άφησαν ελεύθερο το μοναδικό συλληφθέντα, ενώ ακόμη αναζητούν έναν ακόμη φυσικό αυτουργό που υποδείχτηκε από στέλεχος του ΚΚΕ. Η προκλητική συγκάλυψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών εκ μέρους της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας ισοδυναμεί με παράβαση καθήκοντος».

Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τους αρμόδιους υπουργούς ποια είναι η θέση τους σχετικά με τις καταγγελίες και ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για να αποδοθούν ευθύνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ