Πέμπτη 8 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις κόντρα στις απειλές

Υπό κατάληψη παραμένει η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Στο πλευρό τους οι ταξικές δυνάμεις στους ΟΤΑ

Η αφίσα του Συντονιστικού των ΟΤΑ για την κινητοποίηση των εργαζόμενων στο Ν. Ηράκλειο
Η αφίσα του Συντονιστικού των ΟΤΑ για την κινητοποίηση των εργαζόμενων στο Ν. Ηράκλειο
Σε επίσχεση εργασίας για σχεδόν τρεις μήνες βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας Νέου Ηρακλείου Αττικής. Από την περασμένη Δευτέρα έχουν καταλάβει την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, απαιτώντας να δοθεί άμεση λύση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αποτέλεσμα της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία προωθείται από τους δημάρχους του δικομματισμού και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να κλείσει η δημοτική επιχείρηση, να γίνει μεταφορά του προσωπικού και του αντικειμένου της στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους (ο δήμος τους χρωστά αυτή τη φορά μέχρι και τριάμισι μηνιάτικα), δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή.

Χτες η δημοτική αρχή (ΝΔ) επιχείρησε, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, να τους εκφοβίσει για άλλη μια φορά. Προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να κλειδώσει την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και να τους απειλήσει ότι αν συνεχίσουν αυτή την τακτική θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερα προβλήματα από ό,τι τώρα!

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, η Επιτροπή Μαζικών Φορέων Ηρακλείου για Δωρεάν και Δημόσια Προσχολική Αγωγή, ενώ πολλά είναι τα ψηφίσματα συμπαράστασης από Σωματεία. Χτες στο χώρο της κινητοποίησης βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ