Πέμπτη 8 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Απεργιακή μάχη για Ασφαλιστικό και τρομοκρατία

Συγκέντρωση και πορεία χτες στο πλαίσιο της νέας 24ωρης κινητοποίησης που είχαν αποφασίσει τα ταξικά σωματεία

Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση
Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση
Ενωμένοι και αποφασισμένοι οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα, έδωσαν και χτες με τη μαζική τους συμμετοχή στη νέα 24ωρη απεργία ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα ότι ο αγώνας για την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Ταυτόχρονα, «έκοψαν τη φόρα» στην εργοδοσία, η οποία με αβάντα την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική έχει εξαπολύσει συντονισμένη επίθεση, προκειμένου να ανακόψει τους αγώνες των εργατών και κυρίως να χτυπήσει τα ταξικά τους συνδικάτα, για να συνθλίψει στη συνέχεια δικαιώματα και κατακτήσεις.

Οι εργάτες συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 8 το πρωί στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Οι πρόεδροι του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σ. Πουλικόγιαννης, του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών, Β. Μπίνος, της Πανελλήνιας Ενωσης Αμμοβολιστών, Ι. Δεληγιάννης και του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Θ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στους απεργούς, έκαναν σαφές ότι η επίθεση της εργοδοσίας θα αποκρουστεί. «Χέρι που σηκώνεται και χτυπάει εργάτη - ειπώθηκε χαρακτηριστικά - θα πρέπει να κόβεται από τη ρίζα». Εδωσαν το σύνθημα της κλιμάκωσης, ξεκαθαρίζοντας ότι η προοπτική των αγώνων τους ταυτόχρονα με την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεών τους είναι η συμβολή στη συγκρότηση του μετώπου της εργατικής τάξης με τους συμμάχους της, τα λαϊκά στρώματα, που θα διεκδικήσει την εξουσία, για να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι τον πλούτο που αυτοί παράγουν.

Οι απεργοί έκαναν πορεία κατά μήκος της Λεωφόρου Δημοκρατίας του Περάματος όπου βρίσκονται τα καρνάγια, οι ιδιοκτήτες των οποίων, μαζί με τους εργοδότες του ΒΙΠΑΣ, εμφανίζονται πρωτεργάτες στην επίθεση σε βάρος των εργατών. Εκεί οι εργατοτεχνίτες έδειξαν τη δύναμη και την αποφασιστικότητά τους και «τσάκισαν» την προσπάθεια ορισμένων εργοδοτών να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξευτελιστικά μεροκάματα ζητούν και οι βιομήχανοι κλωστοϋφαντουργοί (2012-01-05 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις για ασφαλιστικό και τρομοκρατία (2008-05-03 00:00:00.0)
Απεργία χτες και πορεία στα δικαστήρια (2007-12-12 00:00:00.0)
Σύσκεψη σήμερα για την αγωνιστική συνέχεια (2002-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ