Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αντισυμβατικός «Τροβατόρε»

Ο θίασος «Οι όπερες των ζητιάνων» θα παρουσιάσει (14, 16, 18, 21, 23, 25/5) στο «Bios» (Πειραιώς 84, 210-3425.335), την όπερα του Τζουζέπε Βέρντι «Τροβατόρε», σε μουσική διεύθυνση - διδασκαλία του συνθέτη Χαράλαμπου Γωγιού και σκηνοθεσία Εκτορα Λυγίζου. Η μουσική διδασκαλία διερευνά τη λεπτότητα και την ευαισθησία της γραφής του Βέρντι, που χάνονται συχνά στα «παραδοσιακά» ανεβάσματα. Η αντισυμβατική σκηνοθεσία αντιμετωπίζει το έργο ως ζουμερό, σύγχρονο θέατρο, εστιάζοντας στην αμεσότητά του.

Ο θίασος αυτός ιδρύθηκε το 2002 από τους Χαράλαμπο Γωγιό, Κωνσταντίνο Ζαμάνη και Γαβριέλλα Τριανταφύλλη, με σκοπό να ανεβάζει παραστάσεις όπερας και μουσικού θεάτρου με χαμηλό κόστος και σύγχρονη αισθητική, σε χώρους εκτός λυρικού θεάτρου, θεωρώντας ότι το τραγουδιστό θέατρο αποτελεί λαϊκό είδος θεάτρου, προσβάσιμο από όλους τους θεατρόφιλους, αν το έργο παρουσιάζεται πλήρες, σε νέα ενορχήστρωση, με ζωντανή μουσική εκτέλεση. Ο «Τροβατόρε» παρουσιάζεται με σκηνικά - κοστούμια Κωνσταντίνου Ζαμάνη. Τραγουδούν: Γιάννης Χριστόπουλος, Μαρίνα Κολυβά, Μανώλης Παπαδάκης, Ιωάννα Φόρτη, Μιχάλης Κατσούλης. Συμμετέχει 25μελής χορωδία.

Ο θίασος προετοιμάζει την παρουσίαση (τον Ιούλη, στο Φεστιβάλ Αθηνών) μια όπερα του Χαράλαμπου Γωγιού, βασισμένη στο μυθιστόρημα «Μοιραίο πάθος» της Τζόζεφιν Χαρτ), σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη και μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ