Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στο άντρο της Γκεστάπο

«Κοραή 4 - Προσβάσιμος χώρος»
«Κοραή 4 - Προσβάσιμος χώρος»
Ο θίασος «Πόλις» σ' ένα χώρο ιστορικής μνήμης, τα κρατητήρια της Γκεστάπο στην Kατοχή, στο κτίριο της οδού Κοραή 4 (σήμερα στεγάζει την Εθνική Ασφαλιστική) θα παρουσιάσει την παράσταση «Κοραή 4 - Προσβάσιμος χώρος» της Αιμιλίας Βάλβη. Το έργο εμπνευσμένο από το χώρο, αφορά στην αντίσταση εναντίον κάθε τυραννικής εξουσία. Επιχειρεί να μιλήσει για τους σύγχρονους τόπους και τρόπους βασανιστηρίων. Οι άνθρωποι που σήμερα βασανίζονται στον πλανήτη βασανίζονται για τις επιλογές της ζωής τους, για να υποταχθούν εντελώς, αν όχι να εξοντωθούν. Σ' αυτό το πλαίσιο η παράσταση αφηγείται την ιστορία μιας τυφλής γυναίκας και του συντρόφου της, που με τη ζωή τους υπερασπίζονται το όνειρο, τον έρωτα, την ελευθερία των πολιτικών και πολιτιστικών ιδεών. Η γυναίκα συλλαμβάνεται και ο φορέας της εξουσίας, παρακολουθώντας κάθε προσωπική στιγμή του ζευγαριού, μετατρέπει τον άντρα από σύντροφο σε βασανιστή.

Σκηνοθεσία: Ελένη Γεωργοπούλου. Κίνηση: Νικολέτα Ξεναρίου. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Φωτογραφίες: Σοφία Καλαμπάκα. Παίζουν: Μαρία Τσιμά, Αιμιλία Βάλβη, Κωσταντής Μιζάρας.

Από 14-31/5, καθημερινά (10μμ), εκτός Πέμπτης, θα παρουσιάζονται με τη μορφή της ανοιχτής πρόβας αποσπάσματα ή ολόκληρο το έργο. Οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν, γιατί οι θέσεις θεατών σε αυτή τη φάση, θα είναι περιορισμένες. Τηλ. επικοινωνίας 6978638355, καθημερινά 10πμ-2μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ