Πέμπτη 15 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΤΛΑΝΤ ΓΙΑΡΝΤ: Η στενότερη «συνεργασία» της Σκότλαντ Γιαρντ με την Ελληνική Αστυνομία, συζητήθηκε χτες κατά τη διάρκεια συναντήσεων του υπουργού Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλου και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Β. Τσιατούρα, με τον αρχηγό της, Ιαν Μπλερ, με πρόσχημα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός, «δεν υποτιμούμε σε καμιά περίπτωση το γεγονός ότι από το 2004 μέχρι το 2012 τα πράγματα αλλάζουν κι αυτό μας επιτρέπει τη συνεργασία αυτή να την αναπτύξουμε και σε επίπεδο δράσης των Αστυνομιών για να αντιμετωπίσουμε κοινά προβλήματα, όχι μόνο σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων». Αλλωστε συζητήθηκαν ζητήματα όπως η εκπαίδευση προσωπικού και η μετανάστευση. Είναι γνωστό ότι η «συνδρομή» υπηρεσιών όπως το FBI, η CIA και άλλων μυστικών υπηρεσιών διαφόρων χωρών, αλλά και του ΝΑΤΟ, συνέβαλε στη διεξαγωγή των αγώνων στην Αθήνα, με στρατιωτικού τύπου μέτρα. Τα μέτρα αυτά «κεφαλαιοποιούνται» από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας. Με το τελευταίο, η Σκότλαντ Γιαρντ θα υπογράψει σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση θεμάτων του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. κατέθεσε χτες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλος. Το σχέδιο νόμου «εξομοιώνει» τους ειδικούς φρουρούς και τους συνοροφύλακες με το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό. Ετσι, «ομογενοποιείται» ένας κατασταλτικός μηχανισμός περίπου 52.000 ατόμων. Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα με την κατάθεση του νομοσχεδίου, το οποίο καταργεί τις οργανικές θέσεις ειδικών φρουρών και συνοροφυλάκων, η κυβέρνηση θα προσλάβει επιπλέον 2.700 ειδικούς φρουρούς.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΟ: Πέντε μαθητές της τρίτης τάξης του Δημοτικού τραυματίστηκαν ελαφρά χτες, μετά από τροχαίο ατύχημα που είχαν με το σχολικό που τους μετέφερε. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, το όχημα ιδιωτικού σχολείου προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες του παράδρομου της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Ν. Φιλαδέλφειας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο οδηγός έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που οδηγούσε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Την ίδρυση Εθνικού Συμβουλίου Δικαιοσύνης ανήγγειλε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης. Στο Συμβούλιο θα συζητούνται όλα τα νομοσχέδια του υπουργείου πριν κατατεθούν στη Βουλή, καθώς και άλλα ζητήματα και πρωτοβουλίες που αφορούν το υπουργείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ