Σάββατο 17 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Συζητήθηκε στη Βουλή η Ερώτηση του Κόμματος για το νοθευμένο λάδι

Την αδυναμία των αρμόδιων αρχών να προστατεύσουν τον καταναλωτή από νοθείες σε προϊόντα διατροφής παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς η κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Βλάχου στην Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Μαυρίκου για το μολυσμένο ηλιέλαιο. Ο βουλευτής του Κόμματος κατήγγειλε την υποβάθμιση του ΕΦΕΤ, καθώς και την αναγωγή των κερδοσκόπων και των πολυεθνικών σε ...προστάτες της δημόσιας υγείας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι από την πλευρά του ΕΦΕΤ «γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί όλη η ποσότητα στις αποθήκες», δέκα μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης και όχι απλά να αποσυρθεί από τα ράφια. Οσο για το πώς προτίθεται να κινηθεί η κυβέρνηση, ξεκαθάρισε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι «το τι θα γίνει με αυτό το προϊόν περιμένουμε σαφέστατες οδηγίες από την ΕΕ» και «ο ΕΦΕΤ θα πάρει πρωτοβουλίες να ενημερώσει τους καταναλωτές».

Οσον αφορά το θέμα των ανεκτών ορίων μόλυνσης στο ηλιέλαιο, ανέφερε πως «τα όρια έρχονται από την ΕΕ» και «δεν μπορεί σε αυτόν τον τόπο να λέμε κάτι δικό μας»!

Για «αδιαφορία της κυβερνητικής πολιτικής», αφού «δεν έχετε καταφέρει να συλλέξετε όλο το διατεθέν προϊόν με τον ΕΦΕΤ», έκανε λόγο ο Γιώργος Μαυρίκος, θυμίζοντας ότι «εννέα χρόνια μετά την ίδρυσή του αντί να έχει 600 άτομα προσωπικό έχει μόνο 180». Συνολικά επισήμανε ότι «κέρδος και μονοπώλια δε συμβαδίζουν με τη δημόσια υγεία». «Είναι δυο πράγματα ριζικά διαφορετικά. Η βάση της νοθείας είναι το κέρδος», τόνισε, προσθέτοντας πως «είναι μεγάλο παραμύθι ότι οι κερδοσκόποι θα ενδιαφερθούν για τη δημόσια υγεία». Επίσης, είπε ότι «είναι μύθος τα ανεκτά όρια» γιατί ορίζονται «χωρίς καμιά επιδημιολογική μελέτη, χωρίς αντικειμενική προϋπόθεση». Τέλος, ο βουλευτής του Κόμματος τόνισε ότι «απαιτούμε να γίνεται έλεγχος στην πηγή», να υπάρχει «παραδειγματική τιμωρία των ενόχων» και «εκπαίδευση του προσωπικού του ΕΦΕΤ για την αντιμετώπιση των σύγχρονων συστημάτων νοθείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ