Τρίτη 20 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΑΝΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ
Απεργιακός αναβρασμός και απολύσεις

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Δεκάδες χιλιάδες νηπιαγωγοί σε 15 δήμους της Δανίας συντάχθηκαν με τους εργαζόμενους στην Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια, απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς τους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη νέα τριετή Συλλογική Σύμβαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 16 Απρίλη συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια, απαιτώντας περισσότερες θέσεις εργασίας, αισθητές αυξήσεις και μισθολογική εξίσωση για άνδρες και γυναίκες.

Παράλληλα, στο Βέλγιο, ξεκίνησε χτες το βράδυ η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο μετά την απόρριψη από τα σωματεία της πρότασης της εργοδοσίας για αύξηση 2%, ενώ την ίδια στιγμή δεν προβλεπόταν η καταβολή υπερωριών για τη νυχτερινή βάρδια και την εργασία το Σαββατοκύριακο.

Και, τέλος, η «Volvo Cars Corporation» της «Ford» ανακοίνωσε χτες ότι σχεδιάζει να σταματήσει την παραγωγή της νυχτερινής βάρδιας στο εργοστάσιό της στο Τορσλάντα στη δυτική Σουηδία στα τέλη του χρόνου, ανοίγοντας το δρόμο για τουλάχιστον 700 απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ