Τρίτη 20 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Δυσοίωνες οι προβλέψεις...

ΝΤΟΧΑ.-

Σε αδιέξοδο μοιάζουν να οδηγούνται οι συνομιλίες μεταξύ του λιβανικού φιλοαμερικανικού κυβερνητικού συνασπισμού και της αντιπολίτευσης, υπό τη σιιτική «Χεζμπολάχ», τρεις μέρες μετά την έναρξή τους στο Κατάρ υπό την αιγίδα του εκεί εμίρη και την ενεργή διαμεσολάβηση του Αραβικού Συνδέσμου. Οπως όλα δείχνουν, και παραδέχτηκε και ο ΓΓ του Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, οι δύο πλευρές επιμένουν στις θέσεις τους.

Η αντιπολίτευση ζητά να καταληχτούν τα ζητήματα της σύστασης κυβέρνησης εθνικής ενότητας και νέου εκλογικού νόμου, στις συνομιλίες του Κατάρ, όπως κατέστησε σαφές με ανακοίνωση. Ο φιλοαμερικανικός κυβερνητικός συνασπισμός, αντίθετα, επιδιώκει να παραπέμψει για το μέλλον τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο μέσα από μια διακήρυξη «κοινών προθέσεων». Προτείνει επίσης τη σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, όπου οι 13 υπουργοί θα προέρχονται από τον νυν συνασπισμό, οι 10 από την αντιπολίτευση με δικαίωμα βέτο και οι επτά θα διοριστούν από τον νέο Πρόεδρο, στο πρόσωπο του οποίου, κατ' αρχάς, συμφωνούν οι δύο πλευρές.

Την πρόταση χαρακτήρισε «παιδιάστικη» εκ μέρους της αντιπολίτευσης ο Χριστιανός μαρωνίτης Μισέλ Αούν, ενώ συνολικά η αντιπολίτευση αρνείται να δώσει εγγυήσεις για μη χρήση όπλων σε οποιαδήποτε περίπτωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ