Τρίτη 20 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΙΑΝΜΑΡ
Αβοήθητος ο λαός

ΓΙΑΝΓΚΟΝ.--

Απελπιστική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση των επιζώντων του κυκλώνα «Ναργκίς» στο δέλτα του Ιραουάντι, ποταμού της Μιανμάρ (Βιρμανία). Το στρατιωτικό καθεστώς κάνει λόγο για 78.000 νεκρούς, αριθμός που αμφισβητείται τόσο από τον ΟΗΕ, όσο και από άλλες οργανώσεις αρωγής, που υποστηρίζουν ότι ξεπερνά κατά πολύ τις 100.000, φτάνοντας ακόμα και τις 200.000. Η χούντα κήρυξε τριήμερο πένθος από χτες στη χώρα, ενώ εξακολουθεί να αρνείται τη διεθνή βοήθεια, φοβούμενη πτώση του «γοήτρου» της, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των 2,5 εκατομμυρίων επιζώντων, που απειλούνται άμεσα από πείνα, δίψα, χολέρα και άλλες επιδημίες.

Ωστόσο, το καθεστώς αποδέχτηκε τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου με θέμα τον κυκλώνα, στη Σιγκαπούρη, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερη βοήθεια των πληγέντων.

Στο μεταξύ οι στρατηγοί της Μιανμάρ εξακολουθούν να δίνουν τη βοήθεια με το σταγονόμετρο, κρατώντας τα φορτία που φθάνουν συνεχώς σε αποθήκες, ενώ η ΕΕ έκανε λόγο για επικείμενο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Τη Μιανμάρ αναμένεται να επισκεφθεί την Τετάρτη ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ