Τετάρτη 21 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Επιδρομές και ... διαρροές περί εκεχειρίας

Καθημερινές είναι οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού κατοχής ενάντια σε όσους διαδηλώνουν κατά του διαχωριστικού τείχους

Associated Press

Καθημερινές είναι οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού κατοχής ενάντια σε όσους διαδηλώνουν κατά του διαχωριστικού τείχους
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Νέες επιδρομές πραγματοποίησε, χτες, ο ισραηλινός στρατός από αέρος και εδάφους στη βόρεια αλλά και στην κεντρική Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις Παλαιστίνιοι, μεταξύ αυτών και ένα 13χρονο αγόρι. Οπως ανακοίνωσε η ισραηλινή πλευρά, οι επιδρομές έγιναν «προς περιοχές από όπου εκτοξεύονται ρουκέτες και τοποθετούνται εκρηκτικά».

Κατά τα άλλα, βέβαια, έντονες ήταν χτες οι διαρροές, τόσο από την ισραηλινή όσο και από την παλαιστινιακή πλευρά, ότι είναι αρκετά κοντά η επίτευξη μιας συμφωνίας εκεχειρίας για τη Λωρίδα της Γάζας. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι επήλθε μετά τις συνομιλίες του Ισραηλινού υπουργού Αμυνας, Μπάρακ, με τον επικεφαλής των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών, Ομάρ Σουλεϊμάν, κατά τις οποίες ο Μπάρακ φέρεται να υπαναχώρησε από το ισραηλινό αίτημα απελευθέρωσης του στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, που κρατείται από τον Ιούνη του 2006, ως προϋπόθεση για την εκεχειρία.

Τέλος, χτες, ο Λευκός Οίκος διέψευσε κατηγορηματικά πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σε ισραηλινά ΜΜΕ και υποστήριζαν ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι άφησαν να εννοηθεί ότι μέχρι το τέλος της θητείας Μπους θα εξαπολυθεί επίθεση κατά του Ιράν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ