Πέμπτη 22 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
«Οχι» στις αποθήκες χημικών

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

«Ανοιχτό» το ενδεχόμενο να μη δοθεί τελικά άδεια εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας - κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των κατοίκων - άφησε πριν από μερικές μέρες ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λίλας Καφαντάρη.

Οπως είπε ο υφυπουργός, αν και έχει αρχικά εγκριθεί η εγκατάσταση, «η τελική απόφαση, παίρνεται στην επόμενη φάση, όταν, δηλαδή, κατατεθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ ο σχετικός φάκελος της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου». Συμπλήρωσε πως «με την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, είναι δυνατόν να τίθενται περιορισμοί, προϋποθέσεις, όροι κλπ. σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Είναι, επίσης, δυνατόν να μην εκδοθεί τελικώς απόφαση έγκρισης».

«Παράτυπα προχώρησε αυτή η διαδικασία», τόνισε ανταπαντώντας η Λ. Καφαντάρη, αφού όπως είπε «δε ρωτήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου για τη χωροθέτηση της εγκατάστασης» αν και «αυτό προβλέπεται ρητά από το Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα. Αναγκάστηκε, λοιπόν, να συνέλθει σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο και να καταγγείλει αυτές τις αποφάσεις και τη διαδικασία και να καλέσει την τοπική κοινωνία να ξεσηκωθεί, πράγμα που έγινε».

Η βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι «έχετε όλη την τοπική κοινωνία ενάντια σ' αυτήν την εγκατάσταση. Και εδώ δε μιλάμε απλώς για μεγάλο κίνδυνο μόλυνσης του περιβάλλοντος. Εδώ μιλάμε για κίνδυνο εκδήλωσης τεράστιας έκτασης βιομηχανικού ατυχήματος και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από την εθνική οδό, σε μια περιοχή με οικισμούς και παραλίες λουομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ