Πέμπτη 22 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Κυνηγοί κονδυλίων στο όνομα των μεταναστών

Με όχημα την οικτρή κατάσταση στην παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στους μετανάστες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) διαγκωνίζονται με απροκάλυπτο τρόπο, για να κερδίσουν επιχορηγήσεις απ' την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) και το κράτος, ακόμα και από τις μεγάλες επιχειρήσεις, στο όνομα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ). Αποκαλυπτική για τον ανταγωνισμό πάνω σε ανθρώπους που «δεν έχουν στον ήλιο μοίρα» ήταν η χτεσινή μέρα:

  • Η Ιντεραμέρικαν και οι «Γιατροί του Κόσμου» ανακοίνωσαν την έναρξη συνεργασίας για την υποστήριξη, εκ μέρους της εταιρείας, του προγράμματος λειτουργίας του Παιδιατρικού Τμήματος των «Γιατρών του Κόσμου», παρουσιάζοντας στοιχεία για την κατάσταση των μεταναστών.
  • Την ίδια ώρα, η ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» έδιναν στη δημοσιότητα την έκθεσή τους για την κατάσταση των μεταναστών «χωρίς έγγραφα» στην Ελλάδα, μετά από διερευνητική αποστολή σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Σάμο, Λέσβο, Χίο και Εβρο.

Δηλαδή, οι ΜΚΟ, αφού καταγράψουν μια κατάσταση - αντικαθιστώντας επί της ουσίας τις ανύπαρκτες κρατικές υγειονομικές υπηρεσίες -, έρχονται μαζί με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να δηλώσουν ότι καλύπτουν αυτό το κενό. Αποκαλύπτεται έτσι η δραματική κατάσταση παροχής υγειονομικών υπηρεσιών στους πρόσφυγες και η υποκριτική πολιτική της ΕΕ, καθώς όλες αυτές οι πρωτοβουλίες των ΜΚΟ έχουν αναφορά είτε στα προγράμματα, είτε στα κονδύλια που διαθέτει η ίδια η ΕΕ.

Οι μετανάστες χωρίς δικαιολογητικά, που λαμβάνουν υπηρεσίες Υγείας, είναι μόλις το 6,9% επί του συνόλου στη χώρα μας - το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ -, σύμφωνα με τους «Γιατρούς του Κόσμου». Επίσης, σύμφωνα με τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα», το 50% των μεταναστών είναι παράνομοι, το 30% έχουν προσωρινές άδειες, το 50% - 60% είναι άνεργοι και μόλις το 15% έχουν σταθερή εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ