Παρασκευή 23 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΓΙΑ «ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ»
Καταγγέλλει καθεστώς γαλέρας

Γκέτο στυγνής εκμετάλλευσης, τρομοκρατίας και παραβίασης των εργατικών δικαιωμάτων Ελλήνων και μεταναστών εργατών, χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή της, την εταιρεία «CRΕΤΑ FARM» («Κρέτα Φαρμ») η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, η «Κρέτα Φαρμ» καταληστεύει τους εργαζόμενους τουλάχιστον από το 1998, με το να μην πληρώνει τις υπερωρίες των εργατών που ξεζουμίζονται πάνω από δέκα ώρες την ημέρα. Στους 200 Ινδούς εργάτες, που δουλεύουν εκεί, δε δίνει το επίδομα γάμου παρότι έχουν όλα τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία. Δεν εφαρμόζει όρους της συλλογικής σύμβασης εργασίας που αφορούν παροχές σε είδος.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι, ελέω της αντεργατικής πολιτικής, «στη βιομηχανία "Κρέτα Φαρμ" και για τους 1.000 περίπου εργαζόμενους που δουλεύουν στην Αθήνα και στο Ρέθυμνο, η κατάσταση είναι απαράδεκτη, πρόκειται περί γαλέρας». Σημειώνει, επίσης, ότι τα κέρδη της εταιρείας το 2007 αυξήθηκαν κατά 26,9% έναντι του 2006. Το 2007 ανήλθαν σε 15,1 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 11,9 το 2006.

Το ΠΑΜΕ απαιτεί να εφαρμοστεί τώρα η ΣΣΕ, να πληρωθούν νόμιμα οι υπερωρίες και με αναδρομική ισχύ, να δοθεί το επίδομα γάμου στους μετανάστες εργάτες από την Ινδία, να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Και δηλώνει ότι προς αυτήν την κατεύθυνση δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ