Τρίτη 27 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Υποκλοπές με σφραγίδα της «Ντόιτσε Τέλεκομ»

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

«Κλίπερ» και «Ράινγκολντ» ήταν οι κωδικές ονομασίες της επιχείρησης παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από τη διοίκηση της «Deutsche Telekom» («Ντόιτσε Τέλεκομ») τη διετία 2005 και 2006, όπως αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Οι αριθμοί κλήσης υψηλόβαθμων στελεχών της «Deutsche Telekom» καταγράφονταν και στη συνέχεια διασταυρώνονταν από ιδιωτική εταιρεία με τους αριθμούς τηλεφώνων δημοσιογράφων σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν από πού προέρχονται διαρροές πληροφοριών προς τα μέσα ενημέρωσης, αναφέρει το «Der Spiegel» σημειώνοντας ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή παραβίαση της γερμανικής νομοθεσίας σχετικά με το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών.

Με ανακοίνωσή της η «Deutsche Telekom» υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε υποκλοπή τηλεφωνημάτων, αλλά ότι υπήρξε παράνομη πρόσβαση στα στοιχεία των τηλεφωνημάτων. Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το 2007 έγινε αναδιάρθρωση του τμήματος ασφαλείας, προκειμένου να είναι σίγουρη ότι αυτό λειτουργεί μέσα στα πλαίσια του νόμου, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της «Deutsche Telekom», Ρενέ Ομπερμαν, υποσχέθηκε διαλεύκανση της υπόθεσης και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στα πρόσωπα που παραβίασαν τους νόμους και τους κανονισμούς λειτουργίας του ομίλου. Πάντως, η Εισαγγελία της Βόνης μετά τις αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού μελετά το φάκελο της υπόθεσης, εξετάζοντας το ενδεχόμενο διενέργειας προανάκρισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ