Τρίτη 27 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Κλιμακώνουν με «απώλειες» οι αλιείς

ΠΑΡΙΣΙ.--

Σε διήμερο αποκλεισμό των λιμανιών της χώρας αποφάσισαν να προχωρήσουν οι περισσότερες ενώσεις αλιέων, των οποίων οι εκπρόσωποι συναντήθηκαν στο Boulogne sur Mer, χτες, για να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Ορισμένες ενώσεις προχώρησαν σε τερματισμό των κινητοποιήσεων, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί λίγος χρόνος στην κυβέρνηση για να αποδειχθεί ή όχι η συνέπειά της ως προς τα όσα υποσχέθηκε. Οι περισσότερες, όμως, ενώσεις τάχθηκαν υπέρ της κλιμάκωσης, εκτιμώντας ότι μόνο έτσι μπορούν να είναι βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για έκτακτη τριετή βοήθεια και για μείωση της τιμής αγοράς του πετρελαίου από 70 στα 40 λεπτά το λίτρο.

Εκπρόσωποι των Γάλλων αλιέων έκαναν έκκληση για συντονισμό στους συναδέλφους τους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Ηδη, στην Ισπανία, οι Καταλανοί αλιείς άρχισαν απεργία ενόψει της πανεθνικής κινητοποίησης που προγραμματίζεται για την Παρασκευή, ενώ σήμερα διαδηλώνουν, με τα ίδια σχεδόν αιτήματα, οι Πορτογάλοι αλιείς, που επίσης απεργούν. Υπέρ των κινητοποιήσεων των αλιέων τάχθηκαν, στη Γαλλία, και οι οδηγοί φορτηγών, ταξί και οι αγρότες, οι οποίοι επίσης φέρονται να εξετάζουν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ