Τετάρτη 28 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΥΓΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Φταίνε οι αναρρωτικές άδειες των νοσηλευτών...

Προκλητικός ο διοικητής της Α' ΥΠΕ με τον οποίο συναντήθηκαν χτες οι υγειονομικοί της Αθήνας, στα πλαίσια στάσης εργασίας

Να μαζικοποιήσουν τους αγώνες των υγειονομικών το επόμενο διάστημα, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και να παλέψουν ενάντια στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Υγείας, στο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τόσο των ίδιων όσο και των ασθενών, καλεί τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ).

Χτες, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησαν πεντάωρη στάση εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ). Στην Αθήνα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στην Α' ΥΠΕ Αττικής στους Αμπελόκηπους.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής. Αντιπροσωπεία της συγκέντρωσης συναντήθηκε με τη διοίκηση της Α' ΥΠΕ, η οποία προκλητικά απέδωσε την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στις αναρρωτικές άδειες του κλάδου, ενώ επιχείρησε να παρουσιάσει την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία ως ρόδινη!

Εντονη ήταν η αντίδραση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, που ξεκαθάρισαν ότι είναι απαράδεκτο να χρεώνονται οι ελλείψεις στους νοσηλευτές που μαστίζονται από τις ασθένειες εξαιτίας της υπερεντατικοποίησης, των ελλείψεων προσωπικού και της παντελούς έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται αύριο Πέμπτη με νέα πεντάωρη στάση εργασίας (10 π.μ - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας, στις 12 μ. Η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας είναι στην Ομόνοια (Hondos Center), ώρα 11.30 π.μ. Τέλος, έχει προγραμματιστεί 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 4 Ιούνη με 6ωρη στάση (9 π.μ. - 3 μ.μ.) στο Λεκανοπέδιο, με συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή στις 11 π.μ. και πορεία στα συναρμόδια υπουργεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ