Τετάρτη 28 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Εντείνουν την επίθεση οι τραπεζίτες

Μετά την «Εθνική» και η διοίκηση της «Αλφα Μπανκ» ανακοίνωσε χτες ότι προχωρά μονομερώς σε αυξήσεις στους βασικούς μισθούς των εργαζομένων, σηματοδοτώντας την ένταση της επίθεσης των τραπεζιτών και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου στην κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Είχε προηγηθεί προσπάθεια της διοίκησης να εντάξει την αύξηση αυτή στην επιχειρησιακή σύμβαση, με στόχο να παρακάμψει την κλαδική.

Η «Αλφα Μπανκ» ανακοίνωσε ότι οι αυξήσεις «κυμαίνονται από 3% έως 6% με ιδιαίτερη έμφαση των νέων σε ηλικία και προϋπηρεσία Υπαλλήλων των εισαγωγικών κλιμακίων». Οι αυξήσεις αυτές «θα συμψηφιστούν με οποιαδήποτε άλλη αύξηση που ενδεχομένως να καθοριστεί στο μέλλον».

Και ενώ το μέτωπο οξύνεται, η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, αντί να προχωρήσει στην άμεση οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα του συνόλου των τραπεζοϋπαλλήλων, περιφέρεται από κατάστημα σε κατάστημα της «Εθνικής» για την τήρηση του ωραρίου εργασίας! Την ίδια στιγμή, δεν κάνει τίποτα για την παραβίαση του ωραρίου στις άλλες τράπεζες, όπως δεν έκανε τίποτα και όλο το προηγούμενο διάστημα. Γεγονός το οποίο δείχνει ότι ένα καθήκον που πρέπει να εντάσσεται στην καθημερινή δράση ενός συνδικάτου, η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ το θυμάται όποτε αυτό εξυπηρετεί τους πρόσκαιρους τακτικισμούς της, αφήνοντας το υπόλοιπο διάστημα τους τραπεζίτες να καταστρατηγούν συστηματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ