Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Παράνομες αποθήκες γκαζιού

Αποκάλυψη του Θ. Γουλή, επικεφαλής της Νομαρχιακής Συμπαράταξης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

«Βόμβες» έτοιμες να εκραγούν, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων της Κέρκυρας, αποτελούν οι παράνομες αποθήκες γκαζιού της εταιρίας «Κορομιός γκαζ», που βρίσκονται στο Βίρο, αλλά και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Το θέμα αυτό είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες του νομαρχιακού συμβούλου της Νομαρχιακής Συμπαράταξης Θόδωρου Γουλή, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κέρκυρας με θέμα τις πυρκαγιές. Οπως αποκάλυψε ο Θ. Γουλής, παρά τους ισχυρισμούς του νομάρχη Κέρκυρας, αλλά και των υπευθύνων της εταιρίας ότι οι αποθήκες γκαζιού δε λειτουργούν και είναι άδειες, στην πραγματικότητα οι αποθήκες εξακολουθούν να λειτουργούν και μάλιστα σε αρκετές περιοχές της Κέρκυρας.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Συμπαράταξης Κέρκυρας, δύο συνεχείς έλεγχοι του ΣΔΟΕ στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις στο Βίρο αποκάλυψαν ότι εκεί βρίσκονται αποθηκευμένες μεγάλες ποσότητες γκαζιού, ενώ επιπλέον βρέθηκε πως οι εγκαταστάσεις είναι και καθ' ολοκληρία παράνομες. Επίσης το ΣΔΟΕ διαπίστωσε ότι η Κέρκυρα είναι διάσπαρτη από εγκαταστάσεις γκαζιού της συγκεκριμένης εταιρίας, χωρίς να τηρούνται στοιχειώδεις όροι πυρασφάλειας. Μάλιστα ο υπεύθυνος του ΣΔΟΕ που πραγματοποίησε την έρευνα απέστειλε στον εισαγγελέα αναφορά στην οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και του ζητεί να λάβει μέτρα για την προστασία των πολιτών της Κέρκυρας.

«Το συγκεκριμένο γεγονός αποδεικνύει τρανταχτά ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική της υποστηρίζει τις πιο χοντροκομμένες παρανομίες των οικονομικά ισχυρών, ακόμα και σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Συμπαράταξη Κέρκυρας και καλεί τον κερκυραϊκό λαό και τους φορείς του, και ιδιαίτερα τους κατοίκους του Βίρου, να αγωνιστούν για να κλείσουν οριστικά οι αποθήκες - βόμβες, αλλά και για να καθοριστεί άμεσα χώρος όπου θα εγκατασταθούν όλες οι οχλούσες και επικίνδυνες βιομηχανικές δραστηριότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ