Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΘΩΝ
Συγκέντρωση κατά της τσιμεντοποίησης
  • Γίνεται αύριο, ώρα 7 μμ, στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Λ. Αλεξάνδρας
  •  Ο μεγαλοεργολάβος Βωβός ισχυρίζεται ότι τα σχέδιά του  θα ...απελευθερώσουν 2 στρέμματα πρασίνου!

Με ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ. στη συμβολή των οδών Λ. Αλεξάνδρας και Λ. Κηφισίας, συνεχίζουν οι κάτοικοι των Ανω Αμπελοκήπων τον αγώνα τους για τη σωτηρία του κτήματος ΘΩΝ.

Το κτήμα ΘΩΝ είναι ένας από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους στην καρδιά των Αμπελοκήπων, που απειλείται με νέο μεγαθήριο από τον μεγαλοεργολάβο Μπ. Βωβό, ο οποίος με την ανοχή του δήμου και της κυβέρνησης έχει ήδη τσιμεντοποιήσει τα μισά από τα οχτώ, συνολικά, στρέμματα του κτήματος.

Οι κάτοικοι αγωνίζονται ώστε το υπόλοιπο κτήμα να απαλλοτριωθεί και να αξιοποιηθεί ως λειτουργικό πράσινο, πράγμα που αποτελεί μεγάλη ανάγκη για την περιοχή τους, όπου πλέον τα πάντα έχουν τσιμεντοποιηθεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι τώρα και παρά τις εξαγγελίες τους και τις φραστικές τους αντιπαραθέσεις, τόσο ο Δήμος Αθηναίων, όσο και το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν κάνουν τίποτε για τη σωτηρία του χώρου. Αντίθετα, όλες οι ενέργειές τους αφήνουν ελεύθερα τα χέρια του μεγαλοεργολάβου στην εφαρμογή των σχεδίων του.

Εμφανίστηκε ως... ευεργέτης

Ο ίδιος ο μεγαλοεργολάβος Μπ. Βωβός σε συνέντευξη Τύπου έφτασε στο σημείο, ούτε λίγο ούτε πολύ, να παραστήσει το... μεγάλο ευεργέτη των κατοίκων της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι, αν εφαρμοστούν τα σχέδιά του, θα τους παραδώσει 2 στρέμματα κοινόχρηστου πράσινου!.. Δήλωσε συγκεκριμένα ότι ήδη έχει αγοράσει το 75% της έκτασης από το Ασυλο Ανιάτων και το Νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ βρίσκεται σε συμφωνία για την αγορά και του υπολοίπου από το Γηροκομείο Αθηνών. Πρόσθεσε επίσης ότι το κτίριο που θα ανεγείρει στην έκταση αυτή θα έχει κάτοψη 900 τ.μ. αντί της επιτρεπόμενης 2.650 τ.μ. και έτσι θα δημιουργηθεί περισσότερο πράσινο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε πως τα χρήματα που πρέπει να δοθούν για την απαλλοτρίωση της έκτασης φτάνουν γύρω στα 5-6 δισ. δρχ., ρίχνοντας έτσι «το γάντι» τόσο στο Δήμο Αθηναίων, ο οποίος προσδιορίζει το κόστος της απαλλοτρίωσης περίπου στα 11 δισ. δρχ., ώστε να το χαρακτηρίσει υπέρογκο και ασύμφορο, όσο όμως και στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, οποίος έχει δηλώσει ότι θα απαλλοτριώσει την έκταση, χωρίς βέβαια μέχρι τώρα να κάνει οτιδήποτε προς αυτήν την κατεύθυνση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ