Τρίτη 3 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Περιοδεία σε Σομαλία, Σουδάν, ΛΔ Κονγκό και άλλες αφρικανικές χώρες που αντιμετωπίζουν ένοπλες συγκρούσεις στο έδαφός τους, αρχίζει από σήμερα πενταμελές κλιμάκιο αξιωματούχων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με πρωτοβουλία της νοτιοαφρικανικής προεδρίας του σώματος...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ανοιχτό αφήνει το Δημοκρατικό Κόμμα (DS) του προέδρου της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Σοσιαλιστικό Κόμμα και στη Βοϊβοντίνα, σε περίπτωση που υπάρξει συνεργασία των δύο κομμάτων σε εθνικό επίπεδο. Το ίδιο 24ωρο, ο Κάμερον Μούντερ, Αμερικανός πρέσβης στο Βελιγράδι, δήλωσε σε σερβική εφημερίδα πως είναι πεπεισμένος ότι η απόφαση της Σερβίας να κινηθεί προς την Ευρώπη «θα διασφαλίσει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια»....

KITO.-- Επίσημο αίτημα του Εκουαδόρ διατυπώθηκε στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών-(OAS)να διεξάγει έρευνα για τα «ευρήματα των υπολογιστών» του Ραούλ Ρέγιες και τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης της Κολομβίας ότι η κυβέρνηση «είχε δεσμούς» με τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας-FARC, απορρίπτοντας κάθε τέτοια κατηγορία.

ΛΑ ΠΑΣ.-- Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν σοβαρά όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα βάθους τουλάχιστον 200 μέτρων στην περιοχή Γιούνγκας.

ΜΕΝΤΕΓΙΝ.-- Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 11 αγνοούνται εξαιτίας των κατολισθήσεων σε φτωχικό προάστιο της πόλης Μεντεγίν, στα βορειοδυτικά της Κολομβίας.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- «Δίκαιη» χαρακτηρίζει με άρθρο του στους «Τάιμς», ο Γκόρντον Μπράουν την πρόταση της κυβέρνησής του για κράτηση υπόπτων τρομοκρατών χωρίς απαγγελία κατηγοριών επί 42 ημέρες, αντί για 28 που ισχύει σήμερα. Η ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα και ήδη η αντιπολίτευση, αλλά και πολλοί βουλευτές των Εργατικών έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Στους 69.019 είναι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών του φονικού σεισμού των 7,9 ρίχτερ, που χτύπησε την κινεζική επαρχία Σετσουάν στις 12 Μάη, ενώ οι αγνοούμενοι ανέρχονται στους 18.627. Εν τω μεταξύ ένα κινεζικό στρατιωτικό ελικόπτερο με 14 επιβάτες συνετρίβη το Σάββατο κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αρωγής των σεισμοπαθών.

ΚΟΛΟΜΠΟ.- Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες είναι ο απολογισμός έκρηξης που σημειώθηκε στο Κολόμπο, την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα. Σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας, η έκρηξη σημειώθηκε σε στάση λεωφορείου και τα αίτιά της παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ εικάζεται ότι επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

ΝΕΠΑΛ.-- Ο πρώην - πλέον - βασιλιάς του Νεπάλ Γκιανέντρα συμφώνησε να εγκαταλείψει οικειοθελώς το παλάτι του και να ζήσει ως «κοινός θνητός», εκφράζοντας την επιθυμία να αποχωρήσει «αξιοπρεπώς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ