Πέμπτη 5 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ
Με το ΠΑΜΕ στις 19 Ιούνη

Με έναν αποπροσανατολιστικό χαρτοπόλεμο, πλήρως ενσωματωμένο στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να συγκαλύψουν τις πραγματικές αιτίες της ακρίβειας, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση», στη ΓΣΕΕ αναλώθηκαν χτες σε μεταξύ τους αντεγκλήσεις για το ποιος υπερασπίζεται καλύτερα το λαϊκό εισόδημα!

Πλειοδοτώντας σε «έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις» και κρύβοντας ότι ήταν οι ίδιοι που έβαλαν την υπογραφή τους στην κατάπτυστη Σύμβαση του ενός ευρώ, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι ο παραλήπτης (ο πρωθυπουργός ή οι βιομήχανοι) της επιστολής που συντάχθηκε στη βάση των αποφάσεων του πρόσφατου Γενικού Συμβουλίου. Οσο για τα αιτήματα, αυτά περιορίζονται σε εξαγγελίες για τη δημιουργία «καταναλωτικού κινήματος» και σε 1.000 ευρώ εφάπαξ ενίσχυση στους χαμηλόμισθους.

Κάτω από αυτές τις εξελίξεις, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ στις 19 Ιούνη σε όλη τη χώρα. Διεκδικώντας συμβάσεις, μισθούς και μεροκάματα στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση των διοδίων, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια και Παιδεία κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ