Πέμπτη 5 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΣΕΧΙΑ
Αντικομμουνιστικός κατήφορος

ΠΡΑΓΑ.--

Στην αντικομμουνιστική αυτοαποκαλούμενη διεθνή διάσκεψη, με θέμα «Συνείδηση της Ευρώπης και ο Κομμουνισμός» που διεξήχθη στη Γερουσία της Τσεχίας σημειώθηκε η ανάγκη δημιουργίας Παγκόσμιου Μουσείου για τον Κομμουνισμό στο διαδίκτυο από τον ερχόμενο Γενάρη, ώστε να γίνουν γνωστά τα λεγόμενα «εγκλήματα» των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων στις νεότερες γενιές.

Οπως υποστήριξε ο Αμερικανός Λι Εντουαρντς, επικεφαλής του αντιδραστικού «Ιδρύματος των Θυμάτων του Κομμουνισμού» στην Ουάσιγκτον, στόχος της ιστοσελίδας είναι να δοθούν πληροφορίες σχετικά με την εμφάνιση, την ανάπτυξη και τις συνέπειες αυτής της ιδεολογίας και θα περιλαμβάνει την περίοδο από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο μέχρι τις σημερινές μέρες.

Από τη μεριά του, ο Εμανουέλις Ζινγκέρις από τη «Διεθνή Επιτροπή Αποτίμησης των κατοχικών καθεστώτων των Ναζί και των Σοβιετικών στη Λιθουανία», υποστήριξε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει αποτίμηση των κομμουνιστικών καθεστώτων, σημειώνοντας ότι «καλή ευκαιρία» θα είναι όταν λάβει την προεδρία της ΕΕ η Τσεχία και η Σουηδία το 2009.

Ο Βρετανός βουλευτής Κρίστοφερ Μπίσλεϊ «παραδέχτηκε» ότι η χώρα του μοιράζεται την ευθύνη για την επέκταση του κομμουνισμού μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στο μεταξύ, οι πολύμορφες ενέργειες ενάντια στη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ στην Τσεχία συνεχίζονται στη χώρα καθώς, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, τα δύο τρίτα του λαού αντιτίθενται στη συγκεκριμένη εγκατάσταση. Εκτός από τις κινητοποιήσεις και τη συλλογή υπογραφών που πραγματοποιεί η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας της Τσεχίας, καθώς και κοινωνικές και μαζικές οργανώσεις, αρκετοί πολιτικοί και άλλες προσωπικότητες σχεδιάζουν να κατέβουν σε απεργία πείνας, ζητώντας τη διακοπή των αμερικανο-τσεχικών διαπραγματεύσεων, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και τη σύγκληση ειδικής ολομέλειας στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ