Κυριακή 8 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη στην Ελλάδα του Προέδρου της Σοσιαλιστική Δημοκρατίας του Βιετνάμ

Την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα, πραγματοποιεί από χτες και μέχρι την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, Νγκουέν Μινχ Τριέτ, προσκεκλημένος του Προέδρου Κάρολου Παπούλια, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, με στόχο την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας στον οικονομικό και αναπτυξιακό τομέα. Ο Ν. Τριέτ ξεκίνησε περιοδεία στην Ευρώπη, πραγματοποιώντας επίσημη πρώτη επίσκεψη της χώρας του εκτός από την Ελλάδα και στην Αυστρία και τη Νορβηγία, προκειμένου να οικοδομήσει και με τις τρεις χώρες ισχυρότερους διπλωματικούς δεσμούς, που αποβλέπουν στην ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Το Βιετνάμ έδωσε αιματηρούς αγώνες προκειμένου να κερδίσει την ανεξαρτησία του από την αποικιοκρατία της Γαλλίας με ηγέτη το ΚΚ Βιετνάμ και τον ηγέτη του Χο Τσι Μινχ που έγινε σύμβολο του παγκόσμιο επαναστατικού κινήματος. Εδωσε ένα γερό μάθημα στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό που έφαγε τα μούτρα του σε ένα πολυετή πόλεμο που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ήττες του. Το Βιετνάμ απέκτησε διπλωματικές σχέσεις με την Ελλάδα το 1975 και είναι μία χώρα 84.402.966 κατοίκων.

Για την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Νχαν Νταν», γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις σχέσεις της χώρας με τον ελληνικό λαό, που οργάνωσε πληθώρα συναντήσεων και διαμαρτυριών ενάντια στον πόλεμο με τις ΗΠΑ αλλά και στο ΚΚΕ, που υπογραμμίζεται ότι έκανε σειρά δηλώσεων και επέκρινε σφοδρά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο βόρειο τμήμα του Βιετνάμ.

Μετά το 1998 βλέπουν ανάπτυξη και οι διμερείς σχέσεις Αθήνας - Ανόι, κατόπιν και της επίσκεψης στην Ελλάδα του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Νγκουέν Μανχ Καμ και της επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Βιετνάμ.

Στη γοργά αναπτυσσόμενη χώρα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων από Ελληνες επιχειρηματίες αποσκοπώντας σε κέρδη από την τεράστια αυτή ασιατική χώρα. Ηδη οι εμπορικές σχέσεις αυξάνονται συνεχώς και η επίσκεψη του Προέδρου της χώρας στην Αθήνα προσβλέπει σε περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων αυτών τόσο στην οικονομία όσο και στην πολύμορφη συνεργασία.

Σύμφωνα με την ηγεσία της χώρας, οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται στο Βιετνάμ αποσκοπούν στην επίτευξη υψηλού ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης, στη σταθερή πολιτική και κοινωνική κατάσταση, αλλά και στην ενίσχυση της θέσης της χώρας στο διεθνές στερέωμα.

Σύμφωνα και με πληροφορίες που αναπαράγονται στον Τύπο της χώρας, οι επισκέψεις επιχειρούν να προωθήσουν σχέσεις στον οικονομικό τομέα και στον τομέα των επενδύσεων και με τις τρεις χώρες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Προέδρου, ενώ εκφράζεται και η αισιοδοξία για τα αποτελέσματα του ταξιδιού.

Κατά την τετραήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Ν. Τριέτ, θα έχει επίσημες συναντήσεις με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με τον Ελληνα Πρόεδρο, Κάρολο Παπούλια, τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια, δεδομένων και των συμφωνιών συνεργασίας που έχει σαν στόχο το ταξίδι του, και την ηγεσία της αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ