Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ» - ΦΑΡΣΑΛΑ
Εξυφαίνονται σχέδια κατά των εργαζομένων

Να εμποδίσει τους εκπροσώπους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τα σχέδια που η επιχείρηση εξυφαίνει εναντίον τους, προσπάθησε η διοίκηση της κλωστοϋφαντουργίας «Επίλεκτος», στα Φάρσαλα.

Η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία -συμμετείχαν οι Δήμος Θεοδώρου, πρόεδρος της ΟΕΚΙΔΕ, Τάκης Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Απ. Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Φαρσάλων, κ.ά. - επιδίωξε να ενημερώσει τους 350 - 400 εργαζόμενους ότι είναι παράνομη η απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει επ' αόριστον το εργοστάσιο, δίνοντας άδεια άνευ αποδοχών. Οι διοικούντες επικαλούνται την ύπαρξη μεγάλου «στοκ» προϊόντων που παραμένουν αδιάθετα. Ωστόσο, πληροφορίες, τις οποίες διαψεύδει η εργοδοσία, αναφέρουν ότι μπορεί, και μ' αυτόν τον τρόπο, να προετοιμάζεται το έδαφος για τη μεταφορά της επιχείρησης εκτός συνόρων.

Μπράβοι της εργοδοσίας και μαζί τους ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φαρσάλων Θεμ. Αναστασίου - στέλεχος της ΔΑΚΕ και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ - ο οποίος εργάζεται στην επιχείρηση, προσπάθησαν με κάθε μέσο να μην επιτρέψουν στους συνδικαλιστές να μιλήσουν στους εργαζόμενους. Η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η διοίκηση της επιχείρησης ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο θα κλείσει μόνο για 15 μέρες πριν την καλοκαιρινή άδεια, προσθέτοντας, όμως, ότι, στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν μόνο 4 μέρες τη βδομάδα κι αναλόγως θα πληρώνονται. Η εργοδοτική πρόταση έγινε δεκτή από τη συνέλευση των εργαζομένων.

«Για δυσοίωνες εξελίξεις» έκανε λόγο ο Δ. Θεοδώρου, υπογραμμίζοντας ότι «η Ομοσπονδία θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει για να παρεμποδίσει τις εντολές της εργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ