Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές της Νάουσας

Ανακοίνωση για τις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος

«Κάτω τα χέρια από τα στελέχη του ΠΑΜΕ και τους απολυμένους αγωνιστές κλωστοϋφαντουργούς της Νάουσας». Μ' αυτή την ξεκάθαρη προειδοποίηση προς την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει την έντονη αγανάκτηση των εκατοντάδων χιλιάδων αγωνιστών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την τρομοκρατία και τις διώξεις με τις οποίες επιχειρείται η ποινικοποίηση του δίκαιου αγώνα των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας.

Υπενθυμίζεται ότι οκτώ συνδικαλιστές, ανάμεσά τους ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, καλούνται σε απολογία στην ασφάλεια, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε η διευθύντρια του καταστήματος του ΟΑΕΔ στη Νάουσα, με αφορμή την τρίωρη κατάληψη του καταστήματος που πραγματοποίησαν οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί, στις 14 Νοέμβρη του 2007.

«Κύριος στόχος αυτής της επίθεσης είναι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και οι αγωνιστές του» σημειώνει το ΠΑΜΕ, δείχνοντας τους πραγματικούς υπεύθυνους για τη νέα δίωξη, την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της. Το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι αυτό το γεγονός εντάσσεται στη γενικότερη αντεργατική κυβερνητική επίθεση που στη Νάουσα εξειδικεύεται και από τα νέα αντεργατικά σχέδια του ομίλου Λαναρά σε βάρος των κλωστοϋφαντουργών. Και αναδεικνύει σε καθήκον πρώτης γραμμής την έκφραση της αλληλεγγύης και της έμπρακτης συμπαράστασης, αλλά και την οργάνωση της πάλης για την απόκρουση της επίθεσης κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Πρωτοστατώντας σ' αυτήν την κατεύθυνση, το ΠΑΜΕ κάνει σαφές ότι δυναμικά απαιτεί και θα επιβάλει την απόσυρση άμεσα όλων των μηνύσεων που κατατέθηκαν σε βάρος όλων των αγωνιζόμενων απολυμένων κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας. Επίσης, απαιτεί την άμεση ικανοποίηση όλων των οικονομικών και εργασιακών αιτημάτων και τη διασφάλιση της εργασίας των απολυμένων αγωνιστών κλωστοϋφαντουργών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ