Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΛΙΝΤΛ» - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Διπλό μπλόκο στις απολύσεις

Χτες και το Σάββατο, οι ταξικές δυνάμεις διοργάνωσαν κινητοποιήσεις έξω από τους δυο χώρους δουλειάς, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη συναδέλφων τους

Από τον αποκλεισμό του «Λιντλ»
Από τον αποκλεισμό του «Λιντλ»
«Το LIDL τρομοκρατεί και απολύει εργαζόμενους. Πάρτε πίσω τις απολύσεις». Μ' αυτό το σύνθημα στο πανό που στήθηκε μπροστά από την κύρια είσοδο του σούπερ μάρκετ «ΛΙΝΤΛ» στην Ελευσίνα και τη συμβολική κατάληψη του καταστήματος, το επιχειρησιακό σωματείο, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ, απαίτησαν το Σάββατο το πρωί την επαναπρόσληψη της Βασιλικής Κουσκούτη, μητέρας ανήλικου παιδιού, η οποία αρνήθηκε να δουλέψει πέρα από το νόμιμο ωράριο. Ηταν η δεύτερη κινητοποίηση που έγινε μέσα σε λίγες μέρες με το ίδιο αίτημα. Πολλοί από τους πελάτες, όχι μόνο δεν έμπαιναν να ψωνίσουν όταν μάθαιναν για την απόλυση, αλλά επικροτούσαν και την κινητοποίηση. Ενώ ο υπεύθυνος του καταστήματος, μόλις ξεκίνησε η κινητοποίηση έφυγε από την πίσω πόρτα του καταστήματος!

Δυναμική παρέμβαση έκαναν χτες το απόγευμα το Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά και η Ομοσπονδία Συλλόγων νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος στο γηροκομείο «Παπαδημητρίου» στη Νίκαια, καταγγέλλοντας την εργοδοσία για τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις τριών εργαζομένων, ανάμεσά τους και της αντιπροέδρου του σωματείου που είχαν ζητήσει την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Μετά από παρέμβαση του σωματείου, είχαν διαπιστωθεί σειρά παραβάσεων όπως καθυστέρηση πληρωμών, μη καταβολή αναδρομικών επιδομάτων αδείας 2007 κ.ά. Η εργοδοσία όμως αντί να αποκαταστήσει τις παραβάσεις της επέλεξε να απολύσει τις εργαζόμενες που διαμαρτυρήθηκαν και μάλιστα χωρίς να τους καταβάλλει αποζημίωση. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν σαφές πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την ανάκληση των απολύσεων.


Από την κινητοποίηση στο γηροκομείο της Νίκαιας
Από την κινητοποίηση στο γηροκομείο της Νίκαιας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ