Τετάρτη 11 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ανησυχία για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Σε εξέλιξη είναι η διπλή διαμαρτυρία κατοίκων του νομού Θεσσαλονίκης για τον τρόπο διαχείρισης των σκουπιδιών στο νομό Θεσσαλονίκης. Μπλόκα έχουν στήσει κάτοικοι της επαρχίας Λαγκαδά ενάντια στον τρόπο λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και κάτοικοι στους Ταγαράδες ενάντια στη λειτουργία της χωματερής.

Η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, εκφράζει συμπαράσταση και αναπτύσσει τη θέση του ΚΚΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Υπογραμμίζει την ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, και του Συνδέσμου Δήμων για την πολιτική διαχείρισης των σκουπιδιών.

«Είναι ολοφάνερο πλέον ότι η χωματερή των Ταγαράδων πρέπει άμεσα να κλείσει, είναι επικίνδυνη η παραπέρα συνέχιση της λειτουργίας της. Εξίσου ολοφάνερο όμως είναι ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η λειτουργία του ΧΥΤΑ στη Μαυροράχη, χωρίς να έχει γίνει κανένα από τα προβλεπόμενα έργα», σημειώνει σχετικά η ανακοίνωση της ΚΟΘ.

Η ΚΟΘ προβάλλει ως πλαίσιο πάλης: Την άμεση διακοπή λειτουργίας των Ταγαράδων. Τη λειτουργία πάνω από δύο ΧΥΤΑ με όλες τις επιστημονικές προϋποθέσεις και προδιαγραφές (που σήμερα δεν τηρούνται στη Μαυροράχη) με λειτουργία των σταθμών μεταφόρτωσης και διαλογής, με χώρο υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων κ.ά. Σε κάθε περίπτωση να αποκλειστεί η δημιουργία μονάδας καύσης απορριμμάτων. Ειδικά πρόσθετα μέτρα για λειτουργία των ΧΥΤΑ. Ζώνη προστασίας με υψηλό πράσινο και δεντροφυτεύσεις, οδοί πρόσβασης με πράσινο που θα παρακάμπτουν τους οικισμούς, πλήρεις περιβαλλοντικούς ελέγχους.

Το περασμένο Σάββατο αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Ζιώγα, επισκέφτηκε τους κατοίκους της επαρχίας Λαγκαδά και εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ