Τετάρτη 18 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΛΙΝΤΛ»
Μάχη μέχρι να ανακληθεί η απόλυση της μωρομάνας

Οκτώ καταστήματα της πολυεθνικής σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Λάρισα κατέβασαν «ρολά» το Σάββατο, με τις ταξικές δυνάμεις να ξεκαθαρίζουν ότι θα επανέλθουν ακόμα πιο αποφασιστικά

Συνθήματα στον τοίχο του «Λιντλ» στην Ελευσίνα κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού
Συνθήματα στον τοίχο του «Λιντλ» στην Ελευσίνα κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού
Η απόλυση εργαζόμενης μωρομάνας αμέσως μόλις έληξε και αυτός ο ελάχιστος, υποτίθεται, χρόνος «προστασίας» της μητρότητας, καταδεικνύει ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν προστατεύουν το δικαίωμα στη μητρότητα, αλλά το «δικαίωμα» του κεφαλαίου για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Αυτό κατήγγειλαν στην πράξη, για ακόμα μια φορά, το επιχειρησιακό σωματείο στα σούπερ μάρκετ «Λιντλ», τα κλαδικά σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών, καθώς και άλλα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, που το περασμένο Σάββατο προχώρησαν πανελλαδικά στο συμβολικό αποκλεισμό οχτώ καταστημάτων της πολυεθνικής επιχείρησης «ΛΙΝΤΛ». Οι ταξικές δυνάμεις «σφράγισαν» από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι τις εισόδους των καταστημάτων σε Ελευσίνα, Αγ. Δημήτριο, Πευκάκια, Ρέντη, Π. Κοκκινιά, Δραπετσώνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Υπενθυμίζεται ότι η πολυεθνική απέλυσε εργαζόμενη με μωρό παιδί από το κατάστημα της Ελευσίνας, επειδή αρνήθηκε να δουλέψει πέραν του νόμιμου ωραρίου, αλλά και γιατί συνέβαλε στις προσπάθειες ενίσχυσης του νεοσύστατου επιχειρησιακού σωματείου. Κάτω απ' αυτές τις εξελίξεις γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στη γενική συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου στις 22 Ιούνη, στις 10 το πρωί, (πλ. Μητροπόλεως, 10).

Με τη στήριξη του κόσμου

Από τον αποκλεισμό του «Λιντλ» στον Πειραιά
Από τον αποκλεισμό του «Λιντλ» στον Πειραιά
Στην Ελευσίνα, με την παρουσία και της ίδιας της απολυμένης έξω από την κεντρική είσοδο του καταστήματος την ώρα του αποκλεισμού, οι ταξικές δυνάμεις έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα: «Δε θα σταματήσουμε αν δεν ανακληθεί η απόλυση της εργαζόμενης μητέρας. Αν δε σπάσουμε την τρομοκρατία και την ασυδοσία της πολυεθνικής». Η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών, που πλέον γνωρίζουν το λόγο των κινητοποιήσεων, «επέμεναν» να μην μπαίνουν στο κατάστημα να ψωνίσουν, προτρέποντας ταυτόχρονα σε κλείσιμο του καταστήματος μέχρι να επαναπροσληφθεί η εργαζόμενη.

Στην Αθήνα, στα δύο καταστήματα της πολυεθνικής που κατέβασαν ρολά, οι εργαζόμενοι - καταναλωτές στο άκουσμα από την ντουντούκα για την απόλυση, αλλά και τις άθλιες συνθήκες που επιβάλλει η πολυεθνική στα καταστήματά της, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, γύριζαν την πλάτη και έφευγαν.

Στον Πειραιά, κύριο χαρακτηριστικό της κινητοποίησης ήταν η ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση του κόσμου. Γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας, μόλις άκουγαν για την απόλυση της εργαζόμενης μάνας, απαντούσαν «καλά τους κάνετε», «να τους τα κλείσετε όλα εντελώς», κλπ. Στο κατάστημα του Ρέντη παραβρέθηκαν και η Ελπίδα Παντελάκη, Γραμματέας της ΚΟ Πειραιά και η Διαμάντω Μανωλάκου βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ.

Με επιτυχία και τη στήριξη του κόσμου έληξαν οι αποκλεισμοί στην Καλαμαριά και στη Λάρισα, όπου οι ταξικές δυνάμεις και το Εργατικό Κέντρο της περιοχής απέκλεισαν για δύο ώρες το κατάστημα της πολυεθνικής στην παλιά Εθνική οδό. Ανακοίνωση - καταγγελία για την απόλυση εξέδωσε η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι τα σωματεία θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους εάν η πολυεθνική δεν ακυρώσει την απόλυση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ