Σάββατο 21 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Συσπειρωθείτε και αντιδράστε σ' αυτή την πολιτική

Περιοδεία της βουλευτίνας του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου σε σχολεία του Πειραιά

Οι τεράστιες ελλείψεις στην εκπαίδευση και ειδικότερα στην ειδική αγωγή αναδείχτηκαν κατά τη χτεσινή περιοδεία της Διαμάντως Μανωλάκου, βουλευτίνας Πειραιά του ΚΚΕ, στο 11ο Λύκειο, στο Ειδικό Δημοτικό Αυτιστικών και στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Πειραιά.

Στο 1ο ειδικό σχολείο υπάρχει πισίνα για την εκπαίδευση των παιδιών. Δε λειτούργησε όμως ποτέ καθώς είναι παντελώς ακατάλληλη για τις ανάγκες των παιδιών και κατά συνέπεια επικίνδυνη. Επίσης χρειάζεται η πρόσληψη ενός ακόμα ψυχολόγου, ενός κοινωνικού λειτουργού και ενός δασκάλου. Στο υπάρχον προσωπικό πολλοί είναι αναπληρωτές ενώ συνολικά οι αποδοχές και το ωράριο είναι δυσμενέστερα σε σχέση με την υπόλοιπη εκπαίδευση.

Με δεδομένο πως από τις 180 χιλιάδες συνολικά παιδιά με ειδικές ανάγκες στη χώρα, μόνο το 10% παρακολουθεί την Α΄ εκπαίδευση και από αυτά μόνο το 10% συνεχίζει στη Β΄βάθμια, αποδεικνύεται, ανέφερε η Διαμάντω Μανωλάκου, πως οι νόμοι για την υποχρεωτικότητα της εκπαίδευσης είναι διακοσμητικοί και, καθώς δεν υπάρχει υποδομή, ακυρώνονται στην πράξη, ενώ δεν υπάρχει θεσμοθέτηση για πρώιμη παρέμβαση στο παιδί.

Εμείς ζητάμε, τόνισε, μαζικούς διορισμούς μόνιμου ειδικευμένου και βοηθητικού προσωπικού αλλά και μέριμνα για τα παιδιά όταν τελειώσουν την εκπαίδευση και στήριξη της οικογένειας.

Εντονη ήταν και η ανησυχία των εργαζομένων για το 65ωρο που προωθεί η ΕΕ. Οι πολιτικές αυτές, τόνισε η Διαμάντω Μανωλάκου, εξυπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου και θα προχωρούν όσο δε βρίσκουν αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, καλώντας τους να συσπειρωθούν γύρω από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ