Σάββατο 21 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τις πιο όμορφες θάλασσες δεν τις αρμενίσαμε ακόμα...

Ολοκληρώθηκε χτες το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ στο πάρκο των Σκύλων στη νέα παραλία. Εκατοντάδες μαθητές επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, για να συζητήσουν τα όνειρά τους στο σχολείο και τη ζωή, για να βρουν βήμα έκφρασης στις ερασιτεχνικές ομάδες με τους συμμαθητές τους.

Οι εκδηλώσεις της δεύτερης μέρας συνεχίστηκαν με συζήτηση για τη σχέση αλληλεξάρτησης αθλητισμού και ντόπινγκ και τη θέση του ΚΚΕ για αθλητισμό στην υπηρεσία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με τον Γιάννη Νοττάκη, γυμναστή και στέλεχος της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Στη συνέχεια μίλησε η Χαρά Παπαϊωάννου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και ακολούθησαν πολλές μουσικές συναυλίες από ερασιτεχνικά νεανικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης.

Ενα νοητό ταξίδι στα 90 χρόνια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και στα 40 χρόνια της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας έκανε η Χ. Παπαϊωάννου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, από το βήμα του Φεστιβάλ. Φτάνοντας στο σήμερα τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, με ευθύνη και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας όλοι μαζί τις κατευθύνσεις της ΕΕ, έχουν ευθύνη για την κατάσταση που ζείτε και τώρα κάνουν καινούρια σχέδια. Σας έφτιαξαν ένα σχολείο που δε σας ικανοποιεί, που εξοντώνει εσάς στο τρέξιμο και τους γονείς σας στα έξοδα για τα φροντιστήρια. Που καλεί τους επιχειρηματίες να καθορίζουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να μαθαίνετε. Που δε σας αφήνει καλά καλά χρόνο ούτε για ένα σινεμά ή για έναν καφέ με ένα φίλο, που σας φορτώνει με ανούσιες πληροφορίες, με ανακρίβειες και ψέματα. Και τώρα ετοιμάζονται για νέα μέτρα. Σας καλούν ξανά σε ένα στημένο κι από πριν ξεπουλημένο διάλογο για να αλλάξουν ξανά το σύστημα των εξετάσεων εισαγωγής».

Αλλά, εκείνο που χρειαζόμαστε, πρόσθεσε η ομιλήτρια, αναφερόμενη στις θέσεις του ΚΚΕ, είναι «ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν, που θα λειτουργεί με την αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Που θα είναι ενιαίο για όλα τα παιδιά και θα τα μορφώνει μέχρι τα 18 τους χρόνια, ανεξάρτητα από το επάγγελμα. Που θα τα βοηθά να οργανώνουν τη σκέψη τους, να κρίνουν και να ορίζουν τη ζωή, να κατανοούν και να αλλάζουν τον κόσμο. Ξέρουμε πώς θα φτάσουμε ως εκεί. Θα πορευτούμε όλοι μαζί, ενωμένοι, εργάτες, μαθητές, φοιτητές. Γιατί η Παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού», επισήμανε.

Κλείνοντας η Χ. Παπαϊωάννου, τόνισε χαρακτηριστικά ότι σε αυτό το ταξίδι, που ακόμα δεν έχει τελειώσει, τελικός προορισμός είναι η δίκαιη, σοσιαλιστική κοινωνία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, όπου η μόρφωση θα έχει στόχο να γίνουμε οι οικοδόμοι της νέας ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ