Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΜΕ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες για την Υγεία

Περιοδείες σε τόπους δουλειάς και συγκεντρώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων σ' ένα από τα σοβαρότερα μέτωπα που απασχολούν την εργατική λαϊκή οικογένεια, αυτό της Υγείας, το ΠΑΜΕ ξετυλίγει το επόμενο διάστημα τη δράση του με περιοδείες, συγκεντρώσεις και άλλες πρωτοβουλίες συνδικάτων που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του. Το πρόγραμμα των περιοδειών είναι το εξής:

  • Σε χώρους ιδιωτικής υγείας: Δευτέρα 30/6 στο «Ερρίκος Ντυνάν», Τρίτη 1/7 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Τετάρτη 2/7 στο «Ωνάσειο», Δευτέρα 7/7 στο ΙΑΣΩ, Τετάρτη 9/7 στο «Υγεία», Δευτέρα 14/7 στο «Μητέρα».
  • Σε χώρους των υπηρεσιών: Τρίτη 1/7 Κωνσταντακάτος, Πέμπτη 3/7 Οργανισμός Δημοσιογραφικού Χάρτου και καθαρίστριες Πολυτεχνείου, Δευτέρα 7/7 ΜΑΚΡΟ, Τρίτη 8/7 ΑΤΤΙΚΑ, Δευτέρα 30/6 Ξενοδοχεία «Χίλτον» και «Κάραβελ», Τετάρτη 2/7 Ξενοδοχείο «Μάριοτ», Πέμπτη 3/7 Ξενοδοχείο «Νοβοτέλ».
  • Στο χώρο της Βιομηχανίας στο Μέταλλο: Τρίτη 24/6 στην ΠΥΡΚΑΛ, Τετάρτη 25/6 στην ΕΛΦΟΝ. Στο ΙΚΑ: Δευτέρα 30/6 στο ΙΚΑ Καλλιθέας, Τρίτη 1/7 στο ΙΚΑ Ν. Κόσμου.
  • Στο χώρο των ΟΤΑ: Τρίτη 1/7 στην Καλλιθέα, Τετάρτη 2/7 στην Ηλιούπολη, Πέμπτη 3/7 στην Καισαριανή.
Συλλαλητήριο στη Λάρισα

Με κύριο αίτημα την παροχή δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών Υγείας στο ΙΚΑ, η Επιτροπή Φορέων του Νομού για την Υγεία διοργανώνει συλλαλητήριο, την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο του ΙΚΑ και θ' ακολουθήσει πορεία προς το κέντρο της πόλης.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν: Εργατικό Κέντρο, Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, Ομοσπονδία ΕΒΕ, Εμπορικός Σύλλογος, Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο, Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας, Σύλλογος Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ, Σύλλογος Προσωπικού ΕΚΑΒ, Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας, Σύλλογοι Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΕ, παράρτημα Λάρισας της Ομοσπονδίας Γυναικών.

Οι μαζικοί φορείς απαιτούν ανάμεσα σε άλλα να ανεγερθεί, άμεσα, νέο, σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο, πλήρη ανάπτυξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με τη λειτουργία των κλινικών και τμημάτων, λειτουργία Συνδετήριας Πτέρυγας στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο, λειτουργία δημόσιας Ψυχιατρικής Κλινικής και Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης κ.ά.

Δραστηριότητες φορέων

Παράλληλα, προγραμματίζονται και οι εξής συγκεντρώσεις:

Στο Γαλάτσι: Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου διοργανώνει συγκέντρωση συζήτηση για την Υγεία - Πρόνοια σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του παραρτήματος του συνδικάτου Οικοδόμων (Αρτέμιδος 8, Γαλάτσι). Θα μιλήσει η Μαριάνθη Αλειφεροπούλου.

Στη Γούβα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο συνεδριάσεων του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος, πραγματοποιούν φορείς και κάτοικοι της Γούβας την Τετάρτη 2 Ιούλη. Στην κινητοποίηση καλούν το τοπικό παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, η Επιτροπή Ειρήνης, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών, η Ενωση Συλλόγων Γονέων 2ου Διαμερίσματος και οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων 13ο Γυμνάσιο, 13ο Λύκειο, 123ο Δημοτικό, 91ο Δημοτικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ