Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΩΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΣΤΟ ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Οι χαφιεδοκάμερες προμηνύουν τα χειρότερα

Κυβέρνηση και διοίκηση «σφυγμομετρούν» αντιδράσεις, έχοντας στην αναμονή τα νέα αντιδραστικά μέτρα για γιατρούς και εργαζόμενους

Μία από τις κάμερες στο ταβάνι του νοσοκομείου
Μία από τις κάμερες στο ταβάνι του νοσοκομείου
Σε αγωνιστική συσπείρωση και επαγρύπνηση κάλεσε τους εργαζόμενους του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, στη διάρκεια περιοδείας της χτες το πρωί, καθώς, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα χειρότερα σε βάρος των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Προάγγελος των όσων σχεδιάζονται είναι οι κάμερες που εγκατέστησε η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση στην παιδιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου, οι οποίες τέθηκαν προχτές σε λειτουργία.

Η άμεση αντίδραση της αγωνιστικής παράταξης «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα - Συνεργαζόμενοι» είχε ως αποτέλεσμα χτες, όπως διαπιστώθηκε στη διάρκεια της περιοδείας, να ξηλωθούν δύο κάμερες που βρίσκονταν στην κεντρική είσοδο του τμήματος επειγόντων περιστατικών παίδων. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει. Οπως όλα δείχνουν, η διοίκηση «σφυγμομετρά αντιδράσεις» από την πλευρά των εργαζομένων, ώστε, όπως επισήμανε η βουλευτής, αν δεν υπάρξει η κατάλληλη συντονισμένη αγωνιστική απάντηση, να συνεχίσει το έργο της για τον εκφοβισμό τους, τον περιορισμό των ατομικών τους ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Η Διαμάντω Μανωλάκου σε συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου, έκανε σαφές ότι οι κάμερες πρέπει να αποκαθηλωθούν, τονίζοντας πως «θα μας βρείτε μπροστά σας». Η συζήτηση με τους εργαζόμενους στις κλινικές του νοσοκομείου και η συνάντηση με τη διοίκηση του Σωματείου έδειξαν τι σημαίνει υπονόμευση της δημόσιας Υγείας για να κερδίζουν οι επιχειρηματίες των κάθε είδους «Μετροπόλιταν». Δουλειά μέχρι εξάντλησης των 1.500 περίπου εργαζομένων λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, που υπολογίζεται σε 50%. Τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, τις οποίες χειροτερεύουν οι κακοτεχνίες, όπως η καινούρια πτέρυγα της νευροχειρουργικής που δε λειτούργησε ποτέ επειδή δε χωράνε να περάσουν τα φορεία από τους διαδρόμους!

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους
Από την Δ. Μανωλάκου επισημάνθηκε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους. Ακόμα και τα θέματα της δήθεν ασφάλειας που επικαλείται η διοίκηση, για τις κάμερες, θα είχαν λυθεί αν υπήρχε το κατάλληλο προσωπικό. Τόνισε ότι και οι κάμερες είναι συνδεδεμένες με τα σχέδια για την επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα που προετοιμάζεται με 65 ώρες εργασίας τη βδομάδα, τον «ενεργό» και «ανενεργό» χρόνο εργασίας που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ενωση με τις ψήφους και των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και τη συνενοχή του ΣΥΝ που ψήφισε λευκό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ